Ugrás a cikkhez
Reklám

A Cambridge-i Egyetem támogatja, sőt professzorrá léptette elő azt az oktatójukat, aki azt írta egy Twitter-bejegyzésben, hogy “a fehér életek nem számítanak” – értesülhettünk a Suntól, az Egyesült Királyság második legnagyobb napilapjától, melyet az Alapjogokért Központ szemlézett.



Ebből a szép cigányasszonyból csináltak gyorsan professzort fehérgyűlölete jutalmául

Priyamvada Gopal, a Cambridge-i Egyetem "migrációs hátterű" (most már) professzora a következőket írta a közösségi média bejegyzésben:

“Elmondom újra. A fehér életek nem számítanak.”

Majd hozzátette, hogy

“el kell törölni a fehérséget (=fehéreket)“,

ami alatt azt érti, hogy “a fehérekhez köthető politikai gyakorlatokat és ideológiákat” kell eltörölni és egy olyan “faji hierarchiát, aminek a fehérek vannak a tetején“.

Bár e szavak szinte sugározzák a liberális szociális érzékenységet és toleranciát, mégis akadtak olyan kőkorszaki gondolkodású emberek, akiket felháborítottak a haladó szavak. Számos negatív hozzászólás érkezett Gopal bejegyzésére, sőt egy petíciót is indítottak, hogy a Cambridge-i Egyetem szüntesse meg a munkaviszonyát a fehérellenes, rasszista kijelentése miatt.

“Egyébként miért kellene eltörölni a fehérséget, mikor nekünk köszönhettek mindent, amitek van. Nélkülünk még mindig fúvócsővel üldöznétek a vadállatokat”

– olvashatjuk feltehetően rendkívül rasszista felhasználó felháborodott kommentjét.

Ha Gopal fehér lenne, akkor egy hasonló petíció és internetes felháborodás után egyértelműen elbocsájtotta volna az egyetem, viszont a hölgy egy "migrációs hátterű" egyetemi dolgozó. Így megnyugtató módon szó sincs elbocsátásról, sőt az egyetem azonnal védelmébe kelt, követelték, hogy mindenki hagyja abba Gopal támadást, annak ellenére, hogy 4000-en írták alá a lemondását követelő petíciót.

Mi több, a Cambridge-i Egyetem nem sokkal később egy professzori kinevezéssel jutalmazta az oktató hibátlan liberális értelmiségi gondolatát.

Frissítés: néhány kiegészítés:

1. A Cambridge-i Egyetem nyilatkozatot adott ki Priyamvada Gopal Twitter-bejegyzéseivel kapcsolatban. Ebben megvédték a tudományos munkatársak jogát, hogy törvényes véleményüknek hangot adjanak, melyeket mások esetleg megosztónak találnak. Emellett mindenkit felszólítottak, hogy az ellene irányuló támadásokat szüntessék be.

Az egyetem szólásszabadsággal kapcsolatos nyilatkozata a legarcátlanabb képmutatás, ugyanis korábban vizsgálatot indítottak, majd kizárták a szociológiával és intelligenciakutatással foglalkozó Noah Carlt, miután 500 tudományos kutató levelet írt, melyben kihívást intéztek Carlnak a fajokra és intelligenciára vonatkozó kutatása ellen.

A The London Times-ban megjelent vezércikk szerint Carl elbocsátásának fő oka az volt, hogy szembement a woke (i.e. polkorrekt öntudatra ébredt) baloldali véleménysodrással szemben.

Korábban az egyetem ugyancsak visszavonta Jordan Peterson kanadai pszichológiaprofesszornak küldött meghívását, miután a woke csőcselék panaszt tett a professzor politikai korrektséggel szembeni álláspontja miatt, valamint mert egy olyan férfival fényképezték le, akinek a pólóján ez állt: „Büszke iszlamofób vagyok”.

A Cambridge-i Egyetem nyilvánvalóan csak akkor áll ki a szólásszabadság mellett, amennyiben azt szélsőbaloldali radikálisok akarják gyakorolni.

2. David Starkey történész vendégprofesszorként tevékenykedett az egyetemen, amíg egy interjú után ki nem rúgták. Történt ugyanis, hogy Darren Grimes konzervatív kommentátor interjút készített vele, ahol Starkey – többek között - ezt mondta: „A rabszolgaság nem volt népirtás. Máskülönben nem lenne olyan átkozottul sok fekete Afrikában vagy Britanniában, nemde? Közülük baromi sokan túlélték”.

Erről az ügyről az egyetem az alábbi nyilatkozatot adta ki: „David Starkeyt mint vendégprofesszort azonnali hatállyal elbocsátottuk. Kommentárjai teljességgel elfogadhatatlanok és teljesen szembemennek egyetemünk és közösségünk értékeivel.” Az egyetem főiskolai kara hozzátette: „Diák- és tudományos munkatársi csoportjaink sokszínűek, valamint mindenki számára befogadóak. Nem tűrjük el a rasszizmust”.

Ezek a nyilatkozatok nyilvánvalóan hazugságok, ugyanis a Cambride-i Egyetem nemcsak eltűri, hanem elősegíti a rasszizmust, amennyiben az fehér emberek ellen irányul.

A szóban forgó Priyamvada Gopal ugyanis nem csupán azt írta, hogy „a fehér életek nem számítanak”. Időközben a felszínre bukkantak régebbi Twitter-bejegyzései, melyekben ezt írta: „Ellenállok a késztetésnek, hogy minden egyes napon szétverjem a fehér emberek térdkalácsát. Tehát valójában én vagyok a hős”.

3. Priyamvada Gopal a 2020. június 25-i Twitter-bejegyzését angolul írta, azonban egy portugál mondattal zárta: „A luta continua!” (A harc folytatódik). Ezt a jelmondatot a marxista-leninista Frente de Libertacao de Mocambique (FRELIMO), azaz Mozambiki Felszabadítási Front használta. Ha esetleg bárkinek is kétsége lett volna afelől, hogy milyen politikai beállítódású ez a sz*rszínű felforgató…

(Hidra)

Források:

- Cambridge University Defends Academic Who Said “White Lives Don’t Matter”

- Cambridge Promotes Academic Who Said “White Lives Don’t Matter” to Full Professorship

- “We Do Not Tolerate Racism” Says University That Just Promoted “Kneecap White Men” Professor

Kapcsolódó: "A fehérek száma csökkent, a kisebbségieké nőtt, nyerésre állunk, skacok!"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából