Ugrás a cikkhez
Reklám

Kerek számhoz érkeztünk, ez lesz a Heti progresszió XX. része, téma pedig annyi van, hogyha innentől kezdve több hétig nem történne semmi, akkor is elegendő anyag állna rendelkezésre akár a 25. részig is. Ez olyannyira igaz, hogy a minap négy pontba szedve olyan embereket gyűjtöttem össze egy laza publikáció keretében, feszültségoldás gyanánt, akiknek a magatartása semmilyen módon sem követhető egy járványhelyzet idején (meg persze békeidőben sem). Tettem mindezt azért, mert a humor és a humoros hangvétel remek elixírforrás a legnehezebb időkben is, s mert hiszek abban, hogy Magyarországból nem lesz Olaszország, és nemzetünk az ott tapasztalható apokalipszis nélkül fogja átvészelni a járványhelyzetet. Ehhez azonban mindenki felelős magatartására szükség van, amely nem csaphat át könnyelműségbe, de felesleges túlaggódásba és pánikkeltésbe sem. Lássuk tehát az e heti listát!

3. Gondolta volna a kedves olvasó, hogy bármilyen furcsa is, a járványnak vannak bizonyos pozitív hozadékai is "a minden rosszban van valami jó" elve alapján? Idén elmarad az első olyan Pride-rendezvény, amely nem a fővárosunkat gyalázta volna meg, hanem az egyik vidéki, történelmi településünket és megyeszékhelyünket, Pécset. A vírushelyzetre való tekintettel minden tömegrendezvényt törölni kell, vagy el kell halasztani, s politikai korrektség ide, vagy oda, ez még a liberálisokra is vonatkozik, bármilyen furcsa is nekik. Reméljük, hogy Pride-rendezvényekre a jövőben sem kerül sor lehetőleg soha többé, de egyben reméljük azt is, hogy azokat már nem a koronavírus, hanem az állam fogja megakadályozni.



Szomorkodhatnak a ratyik. A homofób koronavírus eltörölte a rendezvényüket! (Kép: 24.hu)

2. Portálunkra sokan és sok mindent mondtak már az évek során, de egész biztosan állíthatom, hogy a liberális jelző eddig nem volt közöttük. Bohár Dániel kormánypárti médiaszemélyiségnek, publicistának, riporternek azonban mégis sikerült tető alá hozni a "liberalizmust" és a "kurucinfot" egy meglehetősen indulatos írásban, amely arra predesztinálta az illetőt, hogy helyet kapjon az e heti összeállításban. Őszintén szólva, harmadszori elolvasásra sem teljesen értem, hogy a balliberális álhírgyártóktól miként jutott el portálunkig, de valószínűleg ő maga sem. Érdemben persze ilyen sületlenségre nem lehet reagálni, meg hát felesleges is (hogy mennyire "liberális" a portálunk, arról tanúskodnak az itt megjelent írások), magyarázkodni pedig még annyira az. Ha viszont netalántán az a baja, hogy az írását megjelentető 888.hu "jobboldali" lappal ellentétben mi nem szedünk le egy remek írást csak azért, mert Köves Slomó elköhinti magát, azt legyen szíves ne rajtunk torolja meg, hanem az érintetteken.

1. A Jobbik háza táján is töretlen a progresszió, már ami a folyamatos bomlást illeti. A hírnek, miszerint a balmazújvárosi Jobbik is feloszlott és vele együtt kilépett az eddig jobbikos alpolgármester is, azért is örülhetünk különösen, mert az ilyen remek történések ki-kizökkentenek bennünket a koronavírus által leuralt mindennapokból. Ha a Jobbik ezt a módját választotta az emberek szórakoztatásának ilyen vészterhes időkben, akkor mindenképpen jó nyomon járnak! Persze azt, hogy a balmazújvárosi csapat miért, lassan több éves fáziskéséssel tette meg ezt a lépést, homály fedi, de ez már legyen az ő problémájuk. Ha így haladnak tovább a dolgok, Jakabék alapszervezetek nélkül vághatnak neki '22-nek.



Előre, elvtársak! Már közel a győzelem! Az elkövetkezendő hetekben további alapszervezeteink teszik le a fegyvert! (Kép: MTI/Mohai Balázs)

Nos, ez volt a Heti progresszió XX. része. Jövő héten újra jelentkezünk, addig pedig vigyázzunk egymásra és magunkra is! Nehéz hetek állnak a magyar nemzet előtt!

Végezetül pedig a szokásos: szeretné, ha bekerülne az ön által beküldött hír a Heti progresszióba? Nincs más dolga a kedves olvasónak, mint elküldeni azt a hetiprogresszio@protonmail.com címre, ahonnan időről időre válogatok a beküldött anyagok közül.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából