Ugrás a cikkhez
Reklám

Gondoltam, csokorba gyűjtök pár olyan embert, akik renitens viselkedésükkel joggal vívhatják ki a társadalom haragját. A személyes példamutatás mindig hasznos, különösen igaz ez azokra, akik tevékenységükkel embereket szólítanak meg, emberekhez jutnak el (a teljesség igénye nélkül ide tartoznak például a különböző vloggerek, vagy éppen – sajnálatos módon – az "influencerek" is). Mondanunk sem kell, hogy az egyes médiumokon is hatalmas felelősség van, milyen vírussal kapcsolatos tartalom jelenik meg az adott orgánumon, hitelesen tájékoztatnak-e, stb-stb. Nos, mi most nem éppen pozitív példákat fogunk megtekinteni, ennek pedig az a célja, hogy kissé könnyedebb stílusban oldani próbáljam a társadalmon egyre inkább eluralkodó feszültséget. Az itt látottakat, olvasottakat senki ne próbálja ki, tároljuk csak el őket a hülyék archívumába.




4. A "maradj otthon" kezdeményezést természetesen nem lehet maradéktalanul betartani (az időseknek azért erősen ajánlott), így inkább foghatjuk fel egy hasznos intésnek, semmint véresen komolyan vett kötelező tevékenységnek (munkába járni sokaknak muszáj). A lényeg, hogy nem most jött el az ideje házi összejöveteleket szervezni, csapatostul programokat csinálni, randevúzni, stb-stb. Ha az ember nem mászkál el "feleslegesen", azzal már kordában tartható a járvány terjedése. Persze mindig vannak olyanok, akik ezt másképpen gondolják, így például Németországban, ahol „korona partykat” (német sajtó nevezi így) szerveznek, amely különböző társas összejöveteleket takar. Ezeket a rendőrség maradéktalanul feloszlatja, de azért felvetődik az emberben a kérdés, hogy a társadalom bizonyos szegmensei miért nem hajlandóak a legkisebb áldozatot sem meghozni, hogy hamarabb elcsituljon a járvány? Esetleg a méltán híres „német fegyelem” már a múlté?

3. Az álhírterjesztőket keményen büntetni kell, terjesszen bármilyen hazugságokat, különösen igaz ez veszélyhelyzetben. Az, hogy mégis mi játszódhatott le a Nógrád megyei Pusztaberkin lakó 23 éves férfi fejében, amikor kitalálta, hogy a lakhelye lesz a vírus epicentruma, nehéz megmondani, valószínűleg „5 perc hírnévre” vágyhatott. Nos, az álhírterjesztőt a rendőrség elfogta és őrizetbe vette, ahogy azt ilyenkor kell. Reméljük, hogy nem ússza meg egy ejnye-bejnyével.

2. Egy amerikai lány egy Tik-tok-videóban nyalt meg egy repülőgépen található WC-deszkát, elindítva ezzel a „koronavírus kihívást”.

Can we arrest people doing this stupid #coronachallenge gross 🤮#CoronaVirusUpdates | #coronavirus | #Corona

pic.twitter.com/bwJFcx0p9O

— George Jarjour (@gjarjour) March 16, 2020

Régóta bevett taktika, hogyha valaki minden téren alkalmatlan arra, hogy pozitív tulajdonságokkal felhívja magára a figyelmet, akkor maradnak a felesleges, ám annál ostobább megnyilvánulások. A szőke leányzó a nyalakodós videó mellé készített egy második felvonást is, ahol kommentálja az elsőn történteket. Kifejti, hogy tudja, hogy minden néző „nagyon aggódott, hogy meghalhat” (naiv feltételezés), de teljesen jól van, mivel a koronavírus légzőszervi megbetegedést okoz, neki pedig nincsenek ilyen panaszai (meglátjuk 10-12 nap múlva). A videót valóban felkapták, így a lány megkapta a hőn áhított hírnevet, vagyis inkább hírhedtséget, mivel sokan elítélték az „akciót”.

1. Ha azt hitték a kedves olvasók, hogy „magyar versenyző” nélkül megússzuk a koronavírus kihívást, akkor nagyon tévednek. Varga Viktor énekes (?) ugyanis Jézusnak öltözve nyalogatott egy kilincset, hogy bizonyítsa rátermettségét a vírus ellen. Instagramján örökítette meg a történelmi pillanatokat.

 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CORONA ELÔTT ÈS UTÀN

VARGA VIKTOR art (@vargaviktorart) által megosztott bejegyzés,

Biztos, ami biztos, földöntúli hangon kornyikált még egyet előtte, valamint érthetetlen hangok kiadása közben felvett a Jézus-öltözék mellé egy védősisakot is, futurisztikus ízt adva a bizarr jelenetnek. Eztán látott hozzá a kilincsnyalogatáshoz, tettét bizonyára feljegyzik majd a történelemkönyvek. A videó végén „hasznos tanácsokkal” látja el a nézőket arra vonatkozóan, hogy a vírust nem kell komolyan venni és tudjuk-e, hogy „hány halálos dolgot csinálunk naponta”? Viktor szerint a legveszélyesebb dolog egyébként a „baszás” (statisztikát vezet róla netán?), de ez már tényleg csak mellékszál.



A koronával sajátos kapcsolatot ápoló elmeápolt

Nos, ez a négy hír vívta ki magának, hogy bekerüljön a válogatásba! Miután mindannyian kisírtuk, kinevettük, kidühöngtük magunkat, utána jusson eszünkbe fegyelmezetten, magyarhoz és európaihoz méltó módon viselkedni az elkövetkezendő időszakban, szolidaritást vállalva a több ezer egészségügyi dolgozóval, vagy éppen a saját családtagjainkkal, főként az idősekkel. Példaként pedig szemünk előtt a kilincsnyalogatás helyett a valódi segítségnyújtás lebegjen.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info

Kapcsolódó:

- Végre megmutatta a demokrácia igazi arcát a Szent Korona-gyalázó népkedvenc

- Egy nyomorult percembernek a Szent Korona egy egyszerű "fejfedő", melynek ékköveit sörösüvegekből válogatta





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából