Ugrás a cikkhez
Reklám

Az amerikai hadsereg hatodik ágának számító űrparancsnokság logója nagyon ismerős lehet a Star Trek rajongóinak.

A szokásosnál is nagyobb felháborodást keltett az amerikai elnök, Donald Trump egy bejelentése, miután a republikánus vezető megmutatta az amerikai űrhaderő sokak szerint nagyon is ismerős logóját:

After consultation with our Great Military Leaders, designers, and others, I am pleased to present the new logo for the United States Space Force, the Sixth Branch of our Magnificent Military! pic.twitter.com/TC8pT4yHFT

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 24, 2020

A Twitteren tett bejelentés szerint az amerikai hadsereg hatodik ágának számító űrparancsnokság a fenti emblémát fogja használni, és ugyanez az ábra lesz majd megtalálható a szervezet egyenruháin is. (Amúgy azok miatt is komoly vita zajlik, hiszen első ránézésre nem sok értelme van a mintázatuknak.)Az űrhadsereg terepmintás egyenruhája. Terepmintás...

Az internetezők és az állampolgárok azért estek most Trumpnak, mert úgy vélik, hogy az elnök csapata a népszerű sci-fiből, a Star Trekből ismert Csillagflotta logójáról másoltatta az űrhaderő emblémáját. Íme a kettő, tényleg nem sok a különbség:

Oh wow. pic.twitter.com/uiJfOS1L1H

— Miriam Kramer (@mirikramer) January 24, 2020

A kritikusok táborát erősíti az eredeti Star Trek-sorozatban Hikaru Sulu hadnagyot játszó, bevallottan Trump-ellenes George Takei is.

Egy volt nemzetbiztonsági tanácsadó viszont úgy vélekedik, hogy Trumpékat nem lehet másolással vádolni, mivel az új logó jobban hasonlít a légierő egy régi emblémájára. Ez az:

For those excitedly tweeting that Trump stole the Star Trek logo!!!!, the patch on the left was the existing Air Force Command logo.

The same one I wore as a Lieutenant in 2005. pic.twitter.com/mYb60YioBP

— John Noonan (@noonanjo) January 24, 2020

Az űrhaderő logóját 2018-ban kezdték el tervezni az illetékesek, a témában pedig egy online szavazás is zajlott. Trump kampánycsapata az addig elkészült képekről akarta kikérni az emberek véleményét, de az akkori logó még messze nem úgy nézett ki, mint a fenti:

The Trump/Pence PAC is already trying to monetize the Space Force:

"As a way to celebrate President Trump’s huge announcement, our campaign will be selling a new line of gear." pic.twitter.com/x9jadkNiHG

— eve peyser (@evepeyser) August 9, 2018

Ha azonnal nem esne le, hadd segítsünk: valami hasonlót használ most a NASA.
(HVG nyomán)

Kapcsolódó: Elhunyt Mr. Spock, aki még a Star Trek-sorozatban is jelezte az értők számára, hogy a "választottak" közé tartozik

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából