Ugrás a cikkhez
Reklám

Az én apám lett Magyarország legjobb dala, és az énekes képviselheti az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon Tel-Avivban.

A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőben a nyolc finalista mezőnyét a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette. Pápai Joci (dalának címe: Az én apám), az Acoustic Planet (Nyári zápor), Vavra Bence (Szótlanság) és Nagy Bogi (Holnap) közül a tévénézők választották ki a nyertest. A Kállay-Saunders András nevével fémjelzett The Middletonz sajnos nem került be a rasszista zsűrinél a legjobb négybe, így elmaradt a néger-cigány versenyfutás a nézők kegyeiért.Pápai Joci énekli a győztes Az én apám című dalt A Dal 2019 televíziós versenyen a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában (fotó: MTI/Mohai Balázs)
A finalisták produkciói után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adtak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. Az így négyre szűkített mezőnyből Pápai Joci, az Acoustic Planet, Vavra Bence és Nagy Bogi száma közül a tévénézők választották ki a nyertest. A legtöbb szavazatot Pápai Joci kapta, Az én apám lett Magyarország legjobb dala, és a cigány képviselheti az országot, de főleg a "romákat" az Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között Tel-Avivban. Az én apám lett a 2019-es Petőfi Zenei Díj Az év dala kategória nyertese is, a díjat az adásban Lobenwein Norbert adta át.

Másodjára is ő kellett a közönségnek

Pápai Joci A Dal történetében az első előadó, akinek kétszer sikerült megnyernie a válogatót, hiszen két évvel ezelőtt Origo című dalával már győzött és képviselte az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol 8. lett.

A 37 éves előadó tizenöt éve szerepel zeneszerzőként és szövegíróként is a hazai könnyűzenei színtéren. Mostani győztes dalát, Az én apámat Molnár Ferenc Caramellel közösen írta. Mint a döntőben elmondta, a dal a szeretetről szól.

„A műsor bebizonyította számomra, hogy nem rétegzene, amit csinálok. Köszönöm az országnak, Caramelnek, az apámnak, aki a legnagyobb ember, akit ismerek” – fogalmazott közvetlenül azután, hogy a műsorvezetők bejelentették a győzelmét. A showműsor után A Dal – Kulissza című műsorban elmondta: maximalista ember, de a közönsége és hite nélkül ez semmit se érne.Pápai Jocit ünneplik versenytársai (fotó: MTI/Mohai Balázs)
„Remélem, hogy amikor ezt a dalt ma énekeltem, mindenki érezte, amit én. A dal üzenete, hogy szeressük a jelenben azt, akit később elveszíthetünk, mert akkor már nem tud visszajönni. Fél életemen át kerestem, ki is vagyok valójában. Sok kudarc ért, és bár a családom mindent megadott nekem, jó ideig boldogtalan voltam, mert a szakmaiság, amit el akartam mondani az embereknek, nagyon sokáig nem jött át. Mégis hittem abban, hogy ez az egyetlen utam, egy évig nem hallgattam zenét, és amikor az Origót megírtam, megtaláltam önmagam” – tette hozzá Pápai Joci.

Kihirdették A Dal 2019 Akusztik győztesét is

A Dal 2019 döntőjében extra fellépőként színpadra lépett az AWS, valamint Dallos Bogi és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie is. A szombati showműsorban jelentették be, hogy a USNK Posztolj című dalával nyerte A Dal 2019 Akusztik verseny fődíját. A USNK a Petőfi Akusztik keretében önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV.

A közmédia nyolcadik dalválasztó showjának zsűrijében Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő, Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepelt.

A Dal 2019 két műsorvezetője Dallos Bogi és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie volt.

A májusi Eurovíziós Dalfesztiválon 42 ország képviselője indul, a "magyar" versenyző a május 14-i első elődöntőben lép színpadra.

(Kuruc.info - MTI nyomán)

Frissítés: Nem sok esélye lesz a cigányhuszárnak: a franciák egy hímnős buzi arab valamit indítanak az Eurovízióra

A marokkói muszlim családból származó, buzi, női parókákban fellépő, Conchita Wurst-rajongó Bilal Hassani nyerte meg még január végén az Eurovíziós Dalfesztivál francia válogatójának döntőjét Roi (Király) című, "önmagunk elfogadásáról" szóló dalával, így ő képviseli az egykor európai országot a dalversenyen.Bilal Hassani
Az 1999-ben, Párizsban, marokkói muszlim szülők gyerekeként született Hassani 2015-ben vált szélesebb körben híressé, amikor The Voice Kids című, gyerekeknek indított (!!!) tehetségkutatóban előadta a 2014-es Eurovízió győztese, a szintén "transznemű" Conchita Wurst Rise Like a Phoenix című dalát.

A beteg kreatúra interjúiban elmondta: nem akar a létező skatulyák szerint gondolni magára, és nem tartja magára érvényesnek a női és férfi sztereotípiákat; női ruhákban és női parókában lép fel, de férfiként beszél saját magáról - írja az Index.Youtube-csatornáján közel egymillió követő előtt kérkedik perverziójával, és saját bevallása szerint 9 éves kora rajong az Eurovízióért, "a művészi és a szimbolikus részéért is: a rengeteg kultúrát és különbözőséget a zene hozza össze, és ez igazi varázslat".

(Kuruc.info - Index nyomán)

Korábban írtuk: Egy cigány nyerte A Dal 2019 második elődöntőjét

Kapcsolódó:

- A magyarok ki nem állhatják a cigányokat - közölte az alapigazságot "Joci" kapcsán az eurovíziós alkalmazás

- Eurovízió: Portugália nyert, Pápai "Joci" a 8. helyen ünnepelhette a sokszínűségét

- Az eurovíziós döntőben a cigányunk - nem annak örül, hogy az országot képviselheti, hanem hogy "romaként" jutott be

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából