Ugrás a cikkhez
Reklám

A kormányközeli propagandasajtó mostanában a Jobbik elnökének "Allahról" szóló szavain pörgött, miután Vona Gábor az isztambuli Marmara Egyetemen adott elő 2013-ban. De Orbán Viktor is járt ott.

Vona 2013 végén járt a Marmara Egyetemen, az akkor készült felvételeket a Habony-közelbe sodródott Mandiner közölte újra nemrég:

mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Istentől.

A Jobbik elnöke Facebook-oldalán reagált a Mandiner cikkére, azt írta, a Fidesz egy "ócska és nevetséges hazugsággal" próbál visszavágni azért, mert a Jobbik szerinte lebuktatta a kormányt, amely az elmúlt 3 évben 2300 migránst telepített be titokban. Vona akkor egy Google Translate screenshottal is igyekezett alátámasztani mondandóját, majd hozzátette, megteszi a jogi lépéseket.




Később a Fidesz telefonos kampányt is indított, melyben "tájékoztatták" a választópolgárokat Vona Gábor elhíresült "allahos" nyilatkozatáról.

Az egyetemre rákeresve kiderül, hogy több szálon is kötődnek Magyarországhoz. A Kaposvári Egyetem oldaláról tudhatjuk, hogy kiterjedt szakmai együttműködés van a két intézmény között, 2015-ben az egyetem honlapja arról írt, hogy Szita Károly, Kaposvár polgármestere, Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja és prof. dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem Rektora meghívására Kaposvárra érkezett Üsküdar város és tartomány, valamint a Marmara Egyetem delegációja. Látogatást tettek a Kaposvári Egyetemen is, ahol vezetői fogadás keretében tárgyalták meg a Marmara Egyetemmel való együttműködés kibővítésének lehetőségeit. (A két egyetem között 2013 óta van együttműködés.)




Ráadásul néhány héttel Vona előadása után Orbán is a török egyetemen járt, előadást tartott ott és díszdoktorra avatták, ahogy az a fenti képen is látszik. A magyar kormányfő akkori beszédében megerősítette véleményét, amely szerint nagyon ígéretes jövője, az unióban pedig a legnagyobb növekedési lehetősége van a 80 milliós lélekszámú közép-európai régiónak, amelynek Magyarország is része.

A beszéd előtt Orbán Viktort politikai tevékenysége elismeréséül, a török-magyar kapcsolatok érdekében végzett munkájáért az egyetem díszdoktorává avatták. Az ünnepségen felolvasott indoklásban elhangzott, hogy a magyar miniszterelnök komoly munkát végez a török-magyar kapcsolatok megerősítéséért, meghirdette a keleti nyitás stratégiáját, Törökországra kulcsországként tekint, és támogatja Ankara európai uniós csatlakozási törekvéseit.

(HVG nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából