Ugrás a cikkhez
Reklám

A videóra az alábbi Facebook-bejegyzésben figyeltünk fel:

Hatalmas nyomásra visszatért Gázába az eltávolított NBC-tudósító

A korábbi, A „szabad” nyugati sajtó bejegyzés arról szólt, hogy az NBC amerikai hírtelevízió arabul tudó, kitűnő riporterét eltávolította a Gázai övezetből, miután Ayman Mohyeldin élő adásban mutatta be, amint az izraeliek négy focizó palesztin gyereket ölnek meg. Az adás után az NBC azonnal hatállyal őt Richard Engellel cserélte fel, egy olyan tudósítóval, aki sohasem járt előtte Gázában, és nem tud arabul.

Ezután csoda történt. Olyan csoda, amelyre nincs precedens az amerikai médiában. Szervezetek és amerikaiak tízezrei tiltakoztak a csatorna döntése ellen. Beleértve az amerikai Vess Véget a Megszállásnak! kampányt és a New York Times-nak (!) dolgozó Bill Carter-t, Mohyeldin gázai tudósító kollégáját.

Az NBC vezetése meghajolt az alulról jövő nyomás előtt, és azonnali hatállyal visszaküldték Mohyeldint Gázába. Az NBC nem kommentálta, hogy miért döntött a visszaküldés mellett.

Mohyeldin nagyon nehéz terepen dolgozik. Amire jellemző, hogy amikor tegnap a BBC arab adásának tudósítója a gázai szabadtéri börtön melletti izraeli Askelon városából jelentett élő adásban, egy telepes durván rátámadt:

Az NBC tudósítójának esete azt mutatja, nem szabad tétlenül szemlélni semmit. Vajon lesz-e alulról jövő nyomás nálunk a közszolgálati rádióra, amiért a hallgatókat a „konfliktusról” (értsd: a Gázai övezetben folyamatosan elkövetett háborús bűntettekről) ne Shiri Zsuzsa tudósítsa Jeruzsálemből, aki a Netanjahu-kormány legemberellenesebb politikáját is magáévá téve jelentkezik a Déli Krónikában?

(Lovas István, Fb, 2014. 7. 23.)

Ugyancsak a fenti Huffington Post-cikkben látható egy másik videó, mely egyetlen emberi megnyilvánulásban tárja elénk a gázai borzalmak fokát: Wael Al-Dahdouh-nak, az al-Dzsazíra díjnyertes munkatársának, aki sok éve tudósít a Gázai övezetből - tehát nem keveset látott már -, abba kellett hagynia bejelentkezését, és kénytelen volt kisétálni a képből, mert nem tudta végigmondani, hogy csak vasárnap 87 védtelen palesztint mészárolt le a "védekező" Izrael...

(Kuruc.info)

Kapcsolódó: 

- Megható videó: így gyászolják az érző szívű izraeli katonák a bevetés közben véletlenül megölt palesztin kisgyerekeket

- A legerkölcsösebbek: fotelekből, ujjongva, tapsolva nézik a zsidók, hogyan mészárol Gázában gyermekeket Izrael
- Így végez a zsidó orvlövész a romokon heverő palesztinnal - ráadásul a tűzszünet ideje alatt
- Oly szörnyű, hogy Izraelben időnként légiriadó van! - Így sajnáltatja Demcsák és egy alijázott kis buzi a gyermekgyilkosokat a TV2-n (18+)
- "Nem szemlélhetjük tovább tétlenül a népirtó háborút!" - Az izraeli és a palesztin nagykövetséghez vonul a Jobbik


Friss hírek az elmúlt 24 órából