Ugrás a cikkhez
Reklám

Többször felbukkant az MSZP rendezvényein Mesterházy Attila társaságában a Gyermekrák Alapítvány vezetője, aki a hírek szerint magáncélra használta a szervezet egyik mentőautóját. Balogh István előéletét ezen túl pedig számos bűncselekmény terheli.

Az érintett alapítvány a napokban került az érdeklődés középpontjába, amikor az Index.hu nyilvánosságra hozott egy videót, amely szerint reggelente az adományokból vásárolt betegszállító autóval teszi meg a Gyermekrák Alapítvány elnöke a háza és munkahelye közti távolságot. A felvételekből kiderült, hogy az alapítványi vezetőt szállító jármű a megengedett sebességet meghaladva, a villamossínen és a buszsávban kerülte ki a reggeli dugót. Balogh ugyanakkor tagadta, hogy magáncélra használná az autót. Közben az is kiderült, hogy a minél hathatósabb segítség helyett a Gyermekrák Alapítvány évek óta pénzt gyűjt a számláján, amelyen már 850 millió forint halmozódott fel. Balogh ezt már elismerte az MNO-nak, és arra hivatkozott, hogy a terveik között szerepelt egy saját kórház felállítása, ezért nem költötték el a kapott adományokat.



Beszédes arcél

Az egészségügyért felelős államtitkárság már nyomatékosította, hogy mélységesen elítélik, ha a beteg gyermekek gyógyításáért adományokat gyűjtő szervezetek visszaélnek a támogatók bizalmával. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal nemrég több jótékonyságú célú, rákos gyermekek gyógyításáért pénzt gyűjtő alapítványnál is tapasztalt visszaélést. Szócska Miklós államtitkár nemrég ezért bejelentette: a transzparens adományozás és a „szolidaritási hiénák” kiszűrése érdekében januárban megkezdik a Semmelweis-garanciavédjegy kidolgozását.

Balogh István felbukkant már az MSZP rendezvényein, volt, hogy Mesterházy Attila jelenlegi frakcióvezetővel pózolt.

Politikai beállítottságát az is mutatja, hogy 2011-ben egyik elindítója volt a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége által kezdeményezett Összefogás a demokráciáért című felhívásnak is. Az írás úgy kezdődik, hogy az aláírók tapasztalják hazánkban az „antidemokratikus törekvések elterjedését”, illetve olyan változásoknak és változtatásoknak a tanúi, amelyek „veszélyeztetik demokráciánkat”. Baloghról még évekkel ezelőtt írták meg, hogy előéletét több bűncselekmény terheli. Ezek között van még 1961-ből lopás, három évvel később deviza-bűncselekmények, illetve bűnszövetségben elkövetett üzérkedés miatt folyt ellene eljárás. Emellett foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és erőszakos nemi közösülés kísérlete terheli múltját, közúti veszélyeztetés miatt pedig mint többszörös visszaesőt két év négy hónap fegyházbüntetésre ítélte a bíróság. Baloghot a rendőrség számos alkalommal érte ittas vezetésen. Balogh István házán egyébként Fegyverrel őrzött terület felirat olvasható, és ezt a teraszán egy életnagyságú őrbábu is nyomatékosítja.

Olvasónk kiegészítése: Balogh Izraelbe menekült a nemi erőszak elől

Üdv Kurucok!

Amikor újságíró voltam, első munkának a Gyermekrák Alapítvány visszaéléseinek a vizsgálatát kaptam. Sajnos többen dolgoztunk rajta, így el lett kapkodva és meg is rekedt a dolog.

Pedig Balogh úr igen érdekes... A '80-as években, vagy a '70-es évek végén megvádolták nemi erőszakkal. Egy buliban megerőszakolt egy nőt. A vád elég erős volt, mert Balogh elmenekült Izraelbe. Onnan később a vihar elülte után visszajött. A fia rákos lett és nem vitatom, hogy törődött vele, de ez adta az ötletet, hogy beteg gyerekek fedősztori alatt csináljon sok pénzt.

Baloghnak elég befolyásos zsidó politikus barátai vannak, mind itt, mind Izraelben. Pózolt fotókon izraeli, amerikai nagykövettel, bankárokkal stb. Megkerestem egy volt üzlettársát, sajnos már nem emlékszem a nevére. Az asszony szabályosan megrémült, amikor Balogh felől kérdeztem, és óva intett tőle. Érezhető volt a hangján, hogy fél ettől az embertől.

Beszéltem a Madarász utcai kórház igazgatójával, aki a többi budapesti gyerekkórház igazgatója "nevében is" úgy nyilatkozott, hogy rühellik és bűnözőnek tartják Baloghot. Ő két dolgot mondott, amivel jól lehet sikkasztani. Az egyik az egyszer használatos egészségügyi eszközök: tűk, fecskendők, pólyák stb., illetve a műszeres adományok. Pl. egy inkubátor egymillió forint, a kórháznak nincs pénze, kap egyet az alapítványtól, akik megmondják, hogy a sajtó felé azt állítsák, hogy két és fél millió forintos gépet kaptak.

Megnéztük az adománylistát. Hát igen szánalmas volt. Bicikli, néhány kifizetett éjszaka a szülőknek, egy-két Mikulás, karácsonyi program... Az alapítvány nevére be volt jelentve egy fullextrás Mercedes. Balogh elmondása szerint azért, hogy a kis betegek nagy kényelemben utazhassanak.

Ez a mentős ügy szánalmasan piti indok egy ekkora vizsgálathoz. Valószínű, hogy Baloghot a saját fajtársai akarják kicsinálni, mert valami csúnyaságot csinált.

Üdvözlettel,
J.

Másik olvasónk levele: Balogh kampányfilmforgatásra is az adományokból fizetett mentőt használja

Tisztelt Szerkesztőség!

Az Így könnyű: az adományokból vásárolt mentővel furikázik Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke című cikkhez pár kiegészítést írnék.

Idén, 2013.07.26-án Balogh úr tiszteletét tette a "Második Otthon" Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthonában. Ez Budapesttől mintegy 140-150 kilométerre van úttól függően.

Természetesen az ominózus autóval érkezett, amiről képet is küldök. Balogh úr annyira otthonának érzi a kocsit, hogy kb. 150 méterrel a bejáratunk mellett nyitott ajtónál cserélt inget is mellette. A légkondi és a motor természetesen szinte egész nap járt, nehogy meleg kocsiba kelljen beülnie.

Természetesen nem a szeretet jegyében érkezett, ugyanis forgatni jöttek, mivel a Mixonline-val csináltattak egy kampányfilmet, amit ide kattintva el is érnek, abban is feltűnik a jármű.

A végére én is küldök egy képet amin jól látható az autó amint az otthon egyik épülete mellett parkol, de a videóban is feltűnik.




Tisztelettel,
A.

Kapcsolódó:

- Ügyészségi vizsgálatot kér a Jobbik a Gyermekrák Alapítványnál

- Így könnyű: az adományokból vásárolt mentővel furikázik Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke



Friss hírek az elmúlt 24 órából