Ugrás a cikkhez
Reklám

A Metró Galériában újabb kiállítást nyílt: ezúttal az Anne Franknak tulajdonított naplóhamisítvány részleteit ismerhetjük meg a tablókon keresztül, melyeket utazás közben, a 2-es metró szerelvényeiben lesz kénytelen bámulni a "bűnös nép" július 31-ig.



Nem kell aggódnia annak, aki a monoton utazás közben esetleg megfeledkezne bűnös mivoltáról

Az elmúlt év végén végre magyarul is megjelent Sid Jacobson és Ernie Colón Anne Frank-képregénye. A könyv nem csupán a kétes keletkezésű naplót illusztrálja, hanem külön fejezetekben foglakozik a Frank család történetével, előéletével, a zsidóüldözésekhez és a "holokauszthoz" vezető történelmi eseményekkel. A feldolgozás módja különösen jól érthetővé és érzelmileg is átélhetővé teszi az ismert történetet - fogalmaz az ittlakunk.hu



Sófár helyett szaxofont fújt Dés László a metrókiállítás megnyitóján

"A könyv megjelenésének hírére kezdeményeztünk egy Metró Galéria kiállítás létrehozását, amely alkalmas arra, hogy Anne Frank történetével naponta százezrek ismerkedjenek meg, szerezzenek benyomásokat a történelemnek erről a tragikus eseményéről és a kivételes tehetséget eláruló lány művéről. Elképzelésünk megvalósításában segített a Hans Spielmann: Maus képregényének hasonló nagy sikerű bemutatása.

A kiállításon a napló és Anne Frank más írásainak részletei, valamint a történelmi események rövid leírásai szerepelnek. A teljes történetet 22 tablón dolgoztuk fel, olyan módon, hogy aki csak egy-két tablóval találkozik utazásai során, az is tisztában legyen Anne Frank és családja sorsával" - írja a kiállításról a Breuerpress.

Sajnos arról egyik hírforrás sem tesz említést, hogy a várva várt alkotások Anne Frank saját naplója, vagy az édesapja által írt - és a holovallás egyik testamentumaként szolgáló - hamisítvány alapján készültek-e.

(Kuruc.info; képek: MTI)

Kapcsolódó:

- A nap szenzációja: megtalálták Anne Frank golyóit

- Újabb szenzációs hololelet került elő

- Újabb Anne Frank-os mesével etetik a gójt - már a címe is hazugság

- Nem csak a cigányok kezdik korán: Anne Frank már 13 évesen tanulmányozta a körülmetélés áldásait

- Leszbikus részletei miatt többé nem kötelező olvasmány Anna Frank naplója

- Kigyomlálta a tankönyvekből az Anne Frank-szappanoperát a Hezbollah

- Holokauszt-bűnözés: Anna Frank naplója is hamisítvány

- Olvasói adalék a hamisított Anna Frank-naplóhoz





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából