Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy fiatal szőke nővel folytatott szexuális aktusa közben készített fotót tett közzé Borkai Zsoltról, Győr fideszes polgármesteréről az a névtelen szerző által írt blog, amely a politikusról és a vele baráti viszonyban álló ismert helyi ügyvédről, Rákosfalvy Zoltánról súlyos vádakat fogalmazott meg az elmúlt napokban. A poszt írója annyit fűzött a képhez – amelybe egy másik, fekete hajú nő is belelóg, nem lehetetlen, hogy a képet is ő csinálta –, hogy gondolkodjon el mindenki, miből futja Borkainak ilyen legalább 15 millió forintos bulikra, valamint hozzátette, hogy holnap folytatja, és „még több akciót” ígért.

A blog korábban arról írt és mutatta be fotókon, hogy a politikus és ügyvédtársa egy hajón mulat lányok – a szerző állítása szerint prostituáltak – társaságában. A blog szerint egy horvát hajókiruccanásról van szó, amit részletesen dokumentált, és azt írta, hogy ezeket a részleteket folyamatosan meg is osztja a nyilvánossággal. Írt arról is, hogy az utazás résztvevői szexeltek és kábítószert fogyasztottak, most az előbbit fotóval is alátámasztotta. A szőke nőről, akivel Borkai a szexuális aktust folytatja, a rajta lévő öltözet és a felkarján lévő, vélhetően tetoválást rejtő kitakarás miatt ugyanaz, mint akivel a hajó fedélzetén korábban fotózták.



Borkai, a "családapa" középen



A narancsszínű potrohos Rákosfalvy Zoltán befolyásos győri üzletember, aki olyan földterületeket szerzett meg olcsón, ahol az Audi terjeszkedett, így jelentős profitra tett szert. Később több kaszinókoncessziót is megnyert az országban







A politikust már pénteken, az akkor még intimnek nem mondható fotók megjelenése után is megkereste az Index. Kérdéseikre akkor sem válaszolt – ahogyan Rákosfalvy Zoltánt sem tudták megszólaltatni –, reakcióként csak egy egymondatos közleményt adott ki, amiben ellenzéki kampánycirkuszról és hazugságokról írt. A szombaton megjelent képre azonban az a közlemény semmiféle magyarázatot nem ad, ezért szerette volna a lap, ha Borkai Zsolt is megszólal.

Az Ez az ördög ügyvédje blog szombati képe:




Borkait a mobilján, majd sms-ben és e-mailben is kereste az Index, valamint hívták a titkárnőjét is az általuk ismert összes elérhetőségen. Borkai telefonja kicsöngött, de nem vette fel, sms-ükre és e-mailjükre sem válaszolt; titkárnője telefonja hangpostára volt állítva.

A politikust arról kérdezték, hogy a fotó, amelyen félreérthetetlen helyzetben ábrázolja, hol, mikor és milyen körülmények között készült, illetve mikor, hol készült a blogon eddig megjelent többi fénykép. A kérdések között szerepelt az is, hogy a politikus miért nem áll ki a nyilvánosság elé, hogy tisztázza magát. Arra is szerettek volna választ kapni, hogy Borkai tett-e vagy tervez-e jogi lépéseket tenni az ügyben, és ha igen, milyeneket.

Megkeresésükre azonban a cikk megjelenéséig semmilyen választ nem kaptak.



A családapa...

A politikus Facebook-oldala – amelyen önmaga jellemzését így kezdi: A családapa – nem frissült pénteken délután óta. Az oldalon az üggyel kapcsolatban egyetlen komment sem olvasható, azonban van olyan komment (például az, ami így kezdődik: „Sándorné Molnár ők se rakatnak be kamerákat azokhoz az emberekhez”), ami arra utal, hogy korábban lehetett ezt emlegető komment is az oldalon.

Vasárnapi frissítés: már videó is bizonyítja Borkai "családapaságát"

A vasárnap korán reggel megjelent újabb posztban egy 12 másodperces videót tett közzé a szerző a jachton folytatott szexuális aktusról. A videón már arckitakarás nélkül szerepel két fiatal nő, egy szőke, aki a bal lábán is gazdagon tetovált és egy fekete napszemüveges, továbbá Borkai, Rákosfalvy és egy eddig még nem látott kopasz férfi (a felvételt minden bizonnyal a társaságnak az a hatodik tagja, egy fekete hajú fiatal nő készítette, aki a szombaton posztolt fotót is csinálhatta). A videó első másodpercei még a fedélzeten készültek, a folytatás már egy belső helyiségben, ahol két pár is szexuális aktust folytat különböző pózokban, a harmadik férfi a videót készítő nő mellett áll, és közben a didi hófehér, a didi kőkemény dal szól a háttérben.

A blog szerzője - aki korábban azt írta, hogy ennek a tavaly pünkösdi adriai hajókirándulásnak a részleteit dokumentálta, és ezeket a részleteket folyamatosan meg is osztja a nyilvánossággal - ebben a legújabb, videós posztjában további folytatást ígér, azt írja Borkainak: „nyilvánosságra hozom, ahogy szívod a kokaint”, valamint azt: „nem csak tavaly pünkösdi felvételeim vannak, de ezt is pontosan tudod”.



Lóról kutyába, avagy a Magyar-vándor 2.0 (kép: Scenic)

Borkait az ügy pénteki kirobbanása óta többször kerestük. Kérdéseinkre akkor sem válaszolt – ahogyan Rákosfalvy Zoltánt sem tudtuk megszólaltatni –, reakcióként csak egy egymondatos közleményt adott ki, amiben ellenzéki kampánycirkuszról és hazugságokról írt. Szombaton ismét kerestük őt, telefonon is, sms-ben is, emailben is, azt szerettük volna megtudni, hogy a megjelent fotók hol, mikor és milyen körülmények között készültek, hogy miért nem áll ki a nyilvánosság elé tisztázni magát, illetve erra is szerettünk volna választ kapni, hogy Borkai tett-e vagy tervez-e jogi lépéseket tenni az ügyben, és ha igen, milyeneket.

A polgármester, aki szombaton egy nyilvános kampányrendezvényét is lemondta, végül szombaton késő este posztolt egy családi fotót a hivatalos Facebook-oldalán (amelyen önmaga jellemzését így kezdi: A családapa). A képhez, amelyről nem derül ki, hogy mikor és hol készült, csak annyit írtak: „Kitartunk. Jóban, rosszban”. A bejegyzés jelentős aktivitást váltott ki a politikus oldalán, de a kritikus vagy szarkasztikus kommentek – mint például azt, hogy „a Soros ügynökök már hamis fotókkal próbálnak lejáratni... Hajrá Polgármester Úr!!! Keresztény polgármestert Győr élére” – folyamatosan tűntek el a poszt alól.

(Index nyomán)

Hétfői frissítések: Elérhetetlenné vált a Borkairól kitálaló blog - de van másik

Elérhetetlenné vált az a blog, amelyen péntek óta több fotót és videót hozott nyilvánosságra egy névtelen szivárogtató Borkai Zsolt győri fideszes polgármester viselt dolgairól.

A blog írója korrupcióval vádolta a politikust, a felvételekről pedig azt állította, hogy azok tavaly tavasszal készültek az Adrián egy jachton, ahol a résztvevők prostituáltak szolgáltatásait vették igénybe, és kábítószert fogyasztottak. Ez utóbbiról bizonyítékot is ígért.

A blog hétfőn nem sokkal dél után azonban elérhetetlenné vált, ez a szöveg fogadta az oda látogatókat:

ezazordogugyvedje.wordpress.com is no longer available.

A felületen még hétfőn reggel is új bejegyzés jelent meg, benne egy fénykép, amelyen Borkai Zsolt meztelenül látható egy kanapén ülve, mellette egy térdelő szőke nő volt látható.




Bár a blog eltűnt, de a hozzá kapcsolódó Facebook-oldal, a Borkai Zsolt valódi arca továbbra is működik. Ott azt írja a szerző, hogy nem önszántából szüntette meg az oldalt, és egy másik címen továbbra is elérhetőek a tartalmak.

"Azért elég gyenge kísérlet a wordpress tiltása az elhallgattatásomra"

- írta az oldalon.

2. frissítés: Bűnbánó Borkai bociszemekkel hazudik a képünkbe

Először szólalt meg Győr polgármestere azóta, hogy Az ördög ügyvédje nevű blogon több, aktus közben készült képet és videót posztoltak róla, és kábítószer-használattal, valamint korrupcióval is megvádolták - írja a 24.hu. Borkai Zsolt a Győrplusz TV-nek adott nyilatkozatában így hazudozott:

"a napokban rólam megjelent felvételek több éve készültek, amelyek részben manipuláltak, és részben, igen, valódiak. Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni, elsősorban a családomtól. Hibáztam és megbántam. Az utazásomat nem közpénzből finanszíroztam, és soha nem éltem illegális szerekkel, bármilyen ezzel kapcsolatos hír csakis manipuláció. Törvénysértést nem követtem el. Az egész üggyel kapcsolatban büntetőeljárás indítását kezdeményezem."

3. (keddi frissítés): újabb szexvideó jelent meg Borkaiék hajóbulijáról

Újabb, néhány másodperces videórészlettel jelentkezett a győri fideszes polgármestert bocsánatkérésre kényszerítő oldal, írja az Index. A kétszer elérhetetlenné vált, már harmadik blogoló oldalon jelentkező informátor – aki az Ördög Ügyvédje néven jelentkezik be – ezúttal nem Borkai Zsoltot, hanem a polgármester ügyvédjét, Rákosfalvy Zoltánt mutatja meg prostituált társaságában.

A pornóoldalon megjelent felvétel linkje felett az Ördög Ügyvédje ismét üzent Borkainak:

Hát, eljött az első beismerés. Lesz még több is! A “bocsánatkérés” egyébként így papírból olvasva, több napos menekülés után nem tűnt túl őszintének. Meg ezek nem is a te szavaid. Borkai, egy dolgot mindig elfelejtesz: ügyvéd vagyok, tudom mit csinálok. Veled ellentétben tudom, hogy Horvátországban a prostitúció illegális. Szóval tegnap bevallottál pár év börtönt – Rákosfalvy haverodat is terhelve. Hiszen ti szerveztétek tavaly például a pünkösdi dorbézolást, te fizetted ki a lányokat is, a hajóval pedig – társaiddal együtt – a helyszínt biztosítottad. Tetted mindezt hivatalos személyként, ami súlyosbító tényező. Nem tagadtad a beismerő videódban, hogy te adtad a lányokra a pénzt, csupán azt dadogtad el, hogy nem közpénzből finanszíroztad az utazásodat. Nem lennék a hajósok helyében sem, mert a kurválkodásnak helyet biztosítani szintén törvénybe ütközik. Mivel megint mohó voltál, és egy Lagoon 450-es típusú katamaránnál kisebbel nem érted be, ezért könnyű dolguk lesz a horvát zsaruknak megtalálni a jachtot. Abból nem volt sok Dubrovnik környékén tavaly pünkösdkor. Ráadásul a kokain nyomait gyakorlatilag lehetetlen eltüntetni

– írta az ismeretlen forrás, amely kopupciós ügyeket említve Maldív-szigeteki folytatást vetít előre. Korábban az oldal a horvátországi kiruccanásról kokainozós videók bejátszását is ígérte, ezek egyelőre nem jelentek meg.

4. frissítés: 250 milliót vettek ki Borkaiék orgiája előtt a barátok cégéből

Néhány héttel azelőtt, hogy – a szexvideókat szivárogtató névtelen blogger szerint 2018 májusában – Borkai Zsolt győri fideszes polgármester és barátja, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd legalább három nő társaságában orgiázott egy adriai jacht fedélzetén, 250 millió forintos osztalékot vett ki az Immobilien Trade Center Kft.-ből a luxemburgi tulajdonos képviselője. Volt miből: a hivatalos beszámoló szerint a kivétel után is maradt majdnem három és fél milliárd forint a Rákosfalvyhoz is köthető cég eredménytartalékában - írja a 24.hu.

Az Immobilien Trade Center Kft. volt az a cég, amely 2012-ben eladta a Győr mellett terjeszkedni szándékozó Audinak azokat szántóföldeket, ahol az autógyár megépíthette magyarországi logisztikai központját. A cég, amelyet az audis telekügylet idején még SR Invest Logistics Kft.-nek hívtak, azóta folyamatosan milliárdokat őrizget a számláján, amit a tulajdonosok rendszeresen megcsapolnak. Az elmúlt nyolc évben összesen mintegy másfél milliárd forintot vettek ki belőle, 150-400 milliós tételekben.

A vagyon eredetének egyik forrása egy különös ingatlanügylet: a nagy bizniszt hozó területet a német autógyártó terjeszkedési terveinek megjelenésével szinte egy időben felvásárolta a győri önkormányzatnak is dolgozó Rákosfalvy. Az ügyvéd jókor jutott hozzá a győri ipari park mellett elhelyezkedő, szántó minősítésű területekhez, hiszen a Borkai Zsolt vezette önkormányzat rövid időn belül átminősítette azokat ipari célú telekké.

Rákosfalvy tulajdonrésze az átminősítést követően a most Immobilien Trade Center Kft. néven futó cég tulajdonába került. A vállalkozást úgy konstruálták meg, hogy Magyarországról ne lehessen követni a benne lévő pénzek útját; tulajdonosa egy luxemburgi bejegyzésű offshore cég lett. Bár az SR Group SA létrehozása körül sok árulkodó jel mutatott arra, hogy a luxemburgi cég mögött is Rákosfalvy bújik meg, erről a múlt héten kitört szexbotrányig nem került elő bizonyíték. Hétfőn azonban a hvg.hu a luxemburgi cégadatbázisban rábukkant egy 2014-es keltezésű iratra, amelyben Rákosfalvy A-osztályú igazgatói kinevezését rögzítették.

A dokumentumban szintén A-osztályú igazgatóként jelenik meg Somogyi János, Győr befolyásos üzletembere. Az elektronikai cikkek piacán milliárdos vagyont szerző Somogyi nemrég nyilvánosan is üzlettársa lett Rákosfalvynak. Közösen vásárolták meg Győr egyik ikonikus belvárosi épületegyüttesét, a Vaskakas-házat. A Kisalföld információja szerint a belvárosi házat az ingatlanközvetítő 240 millió forint plusz áfáért árulta. (Somogyi Borkaival is jó viszonyt ápol, a Somogyi Elektronic Kft. raktárát júniusban a polgármester avatta fel, az 550 millió forintos fejlesztés kapcsán Borkai arról beszélt: „Öröm látni, hogy Győrben nem csupán a multinacionális vállalatok, hanem a családi értékeken alapuló, kis- és középvállalkozások is évről évre gyarapodnak.”)

A luxemburgi cég úgynevezett B-osztályú igazgatója Kacsóh Gábor lett. Az utóbbi években ő képviselte a nem nevesített tulajdonosakat az osztalékok kivételéről szóló céges közgyűléseken is. Kacsóh egy luxemburgi illetőségű pénzügyi szakember, akinek a tudására több magyar milliárdos is igényt tartott. A 24.hu 2017-ben írta meg, hogy a magán- és társasági vagyonok adóügyeivel, különféle legális megtakarítási lehetőségekkel foglalkozó jogász a szintén győri Paár Attila cégbirodalmának kiépítésében is segédkezett. A West Hungária Bau tulajdonosa, a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az üzlettársa is számos luxemburgi érdekeltséggel rendelkezett.

Négy éve milliós fizetést kap Borkai fia a semmiért

A Válasz Online szerint Borkai Zsolt fia, a most 24 esztendős Borkai Ádám már legalább négy éve kap havi egymilliós fizetést egy nem működő cégtől. Az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft.-nek 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban egyetlen forint bevétele sem volt. A cég győri székhelye Borkai Zsolt barátja, Rákosfalvy Zoltán tulajdonában van, de az átláthatóságot akadályozza, hogy az Immobilien Trade Center Kft.-hez hasonlóan egy luxemburgi offshore cég a tulajdonosa. További hasonlóság, hogy a luxemburgi anyacéget is Kacsóh Gábor adótanácsadó igazgatta.

Uniós támogatásokkal is fizettek a kurváknak

Uniós támogatást nyert el korábban az egyik lány azok közül, akik szerepelnek a Borkai Zsoltról készült fotókon – derítette ki a Magyar Hang. Úgy tudják, a Fejér megyei lány testvérével egy menyasszonyiruha-kölcsönző megnyitására és rendezvényszervezésre kapott pénzt a fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázaton, mégpedig csaknem hárommillió forintot. Egy interjúban beszéltek erről, ahogyan azt is elmondták, hogy édesanyjuk volt a példaképük, ő inspirálta őket.

A lány már az első napon, vagyis múlt pénteken megjelent fotókon szerepel, amint ott ül azon a bizonyos jachton a győri fideszes polgármester, illetve Rákosfalvy Zoltán ügyvéd és más lányok társaságában. A vasárnap nyilvánosságra hozott, 12 másodperces, konkrét szexuális aktust bemutató videófelvételen viszont nem látszik.

Facebook-oldalán kapott is hideget-meleget, de vasárnap késő estére már semmi sem volt látható a közösségi oldalán. Ugyancsak elérhetetlenné vált a menyasszonyiruha-kölcsönző boltjuknak az internetes oldala is.

Annyit lehet még tudni, hogy a testvérével közös történetüket 2018 év elején mutatták be, a Borkai Zsoltról készült fotók és videó pedig a továbbra is ismeretlen szivárogtató állítása szerint 2018 pünkösdjén készültek.

Kapcsolódó: "Ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy" - életbölcsességek egy kispesti szoci drogpartin





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából