Ugrás a cikkhez
Reklám



Ezt nem mossák le
Martonyi János irányítja majd a magyar külpolitikát, beleértve az európai uniós elnökséggel járó feladatokat is, ha a Fidesz kormányra kerül – jelentette be Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az egyik kereskedelmi rádiónak adott telefonos interjúban.

Martonyi János már az 1998-től működő Orbán-kormányban is betöltötte ezt a tisztséget - meg is volt az eredménye. Bővebben róla lásd kapcsolódó anyagainkat.

Orbán Viktor konkrétumok említése nélkül elmondta, hogy lesz két-három olyan téma is a soros elnökség átvétele utáni, jövő januárban kezdődő féléves ciklusban, amelyet Magyarország indít majd meg.

(MTI nyomán)

Frissítés: A pontosság kedvéért: igazából két szám fejezi ki „Magasdi” és „Marosvásárhelyi” informátor állambiztonsági szolgálatait (csak hát nem fért fel mindkettő a homlokára): a III/I és III/II.

Martonyi elvtársat a BM. III/II-es csoportfőnökség (kémelhárítás) 8-as osztálya (közgazdasági, külkereskedelmi és idegenforgalmi elhárítás) foglalkoztatta a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági osztálya útján. Szegedi kapcsolattartó tisztjének, dr. Jójárt István r. őrnagy alosztályvezetőnek 1968. január 5-én adta első úti jelentését.

Szegedről Budapestre költözése után átvette a BM. III/I-es csoportfőnöksége (hírszerzés), amelyet 1986. október 22-ig szolgált.

Martonyi ügynök a legmegbízhatóbb és legelfogadottabb állandó összekötő a globalista Bilderberg csoport és Orbán között.

Érdekes kérdés lehet, hogy Orbán Martonyival együtt visszahozza-e a Külügyminisztériumba annak volt közigazgatási államtitkárát, Bába Ivánt is. Mert párosban tudnak igazán eredményesen dolgozni a besúgók.



Bába Iván

Bába 1998-tól 2000-ig varsói nagykövet volt, akkreditálva Belorussziába is; 2000-ben előbb helyettes államtitkár, majd még ugyanabban az évben közigazgatási államtitkár Martonyi mellett a Külügyminisztériumban, egészen 2002-ig, attól kezdve a mai napig a Fidesz Külügyi Hivatalának vezetője.

Bába Ivánt „Gyula” fedőnéven szervezte be 1978. augusztus 9-én a BM. III/III-4-a (a kulturális terület és a radikális ellenzék reakciós erőinek elhárítása) alosztályáról Horváth Miklós rendőr főhadnagy. Bába Iván tanár akkor szerkesztőként dolgozott a Magyar Rádióban. „Titkos megbízott” besorolásig vitte. 1994-től a Windsor Club Igazgató Tanácsának tagja.

Kapcsolódó:

- Martonyi beismeri a komcsik lapjának: az igazi harcot a Jobbik, nem az MSZP ellen vívják

- Bajnaival vacsorázott Martonyi, folytatódik a közeledés "a szélsőségek elleni harc" jegyében

- Amerikában nyalja a cionisták ülepét Martonyi: hűséget fogadott a jenkiknek, alaposan elhatárolódva a "szélsőjobbtól"

- Besúgó Martonyi is a Bilderberg-listán

- Bíróság is megerősítette: Orbán Martonyija a kommunista politikai rendőrségnek jelentett + a disznó rövid életrajza

- Székelyföldön autonómiázott az autonómia ellen voksoló Orbán - Martonyi: "aligha lehet szó a kettős állampolgárság bevezetéséről, illetve autonómiákról"

- Martonyi elismerte: valóban ő írta a jelentéseket

Ajánló: Volt itt rendszerváltás? - A rendszerváltás bukása - Bogár László új könyve most 10% kedvezménnyel! (x)



Friss hírek az elmúlt 24 órából