Ugrás a cikkhez
Reklám

Ahogy Demszky Gábor elkezdte a "demokrácia ünnepéről" szóló beszédét a Petőfi-szobornál, a kordonon kívül több ezresre duzzadt tömeg azonnal elkezdett fújolni és fütyülni.

A beszédből így nem lehet érteni semmit. A Március 15. téren erős a rendőri biztosítás - írja az Index.





13.51:
A kordonon kívül álló tömeg folyamatos fújolását és fütyülését látva Demszky a „demokrácia és a szabadság ünnepének” méltatása után arról beszélt, hogy „a Jobbik egy terroristavezér mellett kampányol”, „egyenruhás emberei masíroznak országszerte, ártatlan cigányokat, zsidókat, másként gondolkodókat félemlítenek meg, és politikusok ellen szerveznek terrorakciókat”. Ezzel sikerült még jobban fölhergelnie a magyarokat, akik tojásbiztos távolságban vannak a színpadtól, és minden eszközzel azon igyekeznek, hogy belefojtsák a szót a hungarofób főpolgármesterbe.





Demszky azt is mondta, hogy ő hamarosan visszavonul a közéletből (a tömeg erre azt skandálta, hogy "börtönbe, börtönbe, börtönbe"), de mindig ki fog állni a „vértelen, demokratikus átmenet egykori eszméi mellett”. A maoista főpolgármester felszólította hallgatóságát, hogy menjenek el szavazni, és a „demokratikus pártokat válasszák”. Mint mondta: ő az összes parlamenti pártot ilyennek tartja, és a parlamenten kívüli pártok jelentős részét is, de „a Jobbik biztosan nem ilyen”.




Az MNO tudósítója így számol be az újabb emlékezetes szónoklatról:

„Hülye vagy!” – ezt hallgathatta Demszky, miközben megpróbálta elmondani ünnepi beszédét. A Hír TV tudósítója megemlítette, hogy a „demokrácia” és a „sajtószabadság” szavakon kívül alig lehetett valamit hallani a liberális főpolgármester szavaiból. Demszky hangját elnyomja az elégedetlen tömeg, akik ugyan megrázták a kordont, de azt nem törték át.




Többen Nokia-dobozokat vittek a kordonokhoz, és az emelvény irányába nyújtogatták. A tömeg többek között azt skandálta: „Tolvajok! BKV!”, „Hazaárulók!”. Demszky beszéde alatt egyetlen alkalommal tört ki osztatlan lelkesedés, amikor arról beszélt, hosszas főpolgármesteri tevékenységének végére ért.





Az V. kerületi Március 15. teret kordonokkal teljesen körbezárták, a kordonon belül rendőrök és egy biztonsági szolgálat civil ruhás emberei álltak dupla sorfalat.











(Index - MTI - MNO nyomán, kép: Origó, Hírszerző)

Olvasónk videója:

 

 

Újabb olvasói videó:

 

 

Bővebben:

 

 

Kapcsolódó: 3-400 ember az MSZP rendezvényén (őket is buszokkal vitték oda), Bokrosra 30-40 fő volt kíváncsi

Ajánló: Békebűnösök - Meddig vannak még szabadlábon?  (x)



Friss hírek az elmúlt 24 órából