Az izraeli hadsereg hivatalosan is bejelentette: bizonyossá vált, hogy Haszan Naszrallah, a Hizbulláh főtitkára életét vesztette a tegnap esti bejrúti légitámadás során. Herci Halévi tábornok, az izraeli hadsereg vezérkari főnöke pedig ezt mondta: Naszrallah likvidálásával „nem ürült ki a hadsereg kelléktára”. Maszúd Peszeskján iráni elnök kijelentette: a palesztinai és a libanoni nép ellen elkövetett izraeli bűncselekmények egyben azt is jelentik, hogy a nemzetközi közösség nem képes megállítani a cionista rezsim állami terrorgépezetét – írja Jediot Áháronot, az alarabiya.net és a tasnimnews.com.



Haszan Naszrallah gyászkeretes fényképét viszik Bejrút utcáin (fotó: Reuters)

A Bejrút Ed-Dáhijá negyede ellen pénteken végrehajtott izraeli légitámadás során életét vesztette Haszan Naszrallah, a Hizbulláh (Hezbollah) vezetője, más szóval főtitkára. Az Új Rend fedőnevű izraeli hadművelet során rajta kívül életét vesztette még Ali Karaki, a Hizbulláh katonai és biztonsági szárnyának vezetője, a síita szervezet legmagasabb rangú katonai parancsnoka, a Dzsihád Tanács tagja és több más magas beosztású parancsnok. Az izraeli hadsereg szóvivője azt is közölte, hogy a tegnapi támadás folyamán több mint 80, egyenként egy tonna súlyú bunkerromboló bombát irányítottak Haszan Naszrallah és a vele együtt tartózkodók földalatti főhadiszállására.



Herci Halévi, az izraeli hadsereg vezérkari főnöke (fotó: videókép)

Herci Halévi tábornok, az izraeli hadsereg vezérkari főnöke a Haszan Naszrallah meggyilkolását bejelentő hivatalos közlemény után a többi között ezt mondta:

Ezzel az akcióval még nem ürült ki a kelléktárunk. Mindenki számára legyen világos: további eszközök is a rendelkezésünkre állnak. Az üzenet igen egyszerű: aki Izrael polgárait fenyegeti, azt bárhol képesek vagyunk elérni. Északon, délen, de még jóval távolabbi helyeken is. Végül is egy hosszú előkészítő időszak után vagyunk, s Libanonban elkezdtük megvalósítani a képességeiket. Ezt a támadást is hosszú időn keresztül készítettük elő, amelyet végül a megfelelő időpontban végrehajtottunk. A legmagasabb fokú készültségben vagyunk minden szektorban – mondta az izraeli hadsereg vezérkari főnöke.



Maszúd Peszeskján iráni elnök (fotó: tasnimnews.com)

Maszúd Peszeskján iráni elnök már tegnap este megszólalt, és pimasz háborús bűnnek nevezte a Bejrút elleni legutóbbi izraeli légitámadást:

A palesztinai és a libanoni nép ellen elkövetett izraeli bűncselekmények egyben azt is jelentik, hogy a nemzetközi közösség nem képes leállítani a cionista rezsim állami terrorgépezetét, s nem veszi tudomásul azt, hogy Izrael jelenti a legnagyobb veszélyt a regionális, illetve a nemzetközi békére és biztonságra – jelentette ki Maszúd Peszeskján iráni elnök.

H. J. – Kuruc.info

Korábban írtuk: A világ legerkölcsösebbje folytatta Libanon fővárosának bombázását - szokás szerint polgári épületeket vettek célba

Kapcsolódó: Az izraeli légierő valószínűleg meggyilkolta Haszan Naszrallahot, a Hizbullah vezetőjét Bejrútban