Olena Zelenszka, Ukrajna first ladyje információk szerint az ukrán képviselet júniusi párizsi látogatásán leadta megrendelését az új Bugatti Tourbillonra, így első tulajdonosa lehet a vállalat új hipermodelljének. Az újságíróknak sikerült megszerezniük az ukrajnai elnök feleségének új autójáról szóló számla másolatát, valamint egy videó is megjelent, amelyben a márka egyik munkatársa beszél az esetről részletesen.




A párizsi Bugatti-kereskedés egyik alkalmazottja ismertette az új modell zárt körű bemutatójának részleteit, amelyet két héttel a hivatalos bejelentés előtt szerveztek a Zelenszkij házaspár számára. Olena Zelenszkát lenyűgözte az új hiperautó, és a bemutatót követően leadta megrendelését, így ő lett az új Bugatti Tourbillon első tulajdonosa – írja a Verite Cachee France francia hírportál nyomán az Index.

Az újságíróknak sikerült megszerezniük az ukrán elnök feleségének új autójáról szóló számla másolatát – írja a portál. A megjelent dokumentum szerint az ár minden extrával együtt csaknem 4,5 millió euró, átszámolva közel 1,8 milliárd forint.




A járművet 2026-ban veheti majd át az újdonsült tulajdonos.

Június elején a Zelenszkij család egy ukrán delegációval Franciaországba érkezett a normandiai partraszállás nyolcvanadik évfordulójának megünneplésére. A hivatalos látogatásokon kívül a Zelenszkij házaspár más, kevésbé nyilvános eseményeken is jelen volt. Ezek közé tartozott a „Párizs!” kiállítás és a Bugatti által szervezett zárt körű bemutató, ahol az ukrán delegáció tagjai felfedezhettek egy új hiperautót – írják.

Jacques Bertin, a párizsi Bugatti-kereskedés munkatársa szerint a Bugatti képviselői két héttel a nyilvános bejelentés előtt, amelyre június 20-án került sor, egy különleges bemutatót szerveztek az új autóról – írja a francia hírportál.

Olena Zelenszkát lenyűgözte az új autó, és leadta a megrendelést, így ő lett a gyártásra tervezett 250 autó közül az első tulajdonosa. Jacques Bertin csodálatát fejezte ki az ukrán elnök felesége iránt, és elmondta, hogy ő és a Bugatti nagyon büszke arra, hogy „Zelenszka a Bugatti család tagja”. Alább a videó:

🇺🇦🇫🇷🤯While Ukrainians are sent to die in a senseless conflict, Olena Zelenska splurges on a €4.5 million Bugatti Turbillon during a Paris visit. The decadence amidst devastation is unfathomable.

An insider from Bugatti's Paris dealership disclosed that a private presentation… pic.twitter.com/r1EK6IaHZn

— TheIslander (@IslanderReports) July 1, 2024

A közösségi médiában az ukránhívők persze álhírként emlegetik a történetet, azt ismételgetik, hogy az orosz propaganda eszközéről van szó.