Ugrás a cikkhez
Reklám

Bűnösnek vallotta magát egy 15 éves lány megerőszakolásáért egy sikertelen menedékkérő, akinek a kitoloncolása meghiúsult, miután a légiutas-kísérő személyzet megakadályozta a hazatérő járat felszállását – írja a Daily Mail nyomán a Mandiner.

A 40 éves Anicet Mayela, aki egyszer egy "a migránsok nem bűnözők" feliratú táblával tiltakozott egy befogadóközpont előtt, most életfogytiglani börtönbüntetéssel nézhet szembe. (De persze megússza majd valami enyhe büntetéssel, mert mégiscsak egy ártatlan menekült... - a szerk.)

A kongói állampolgár azt hazudta, hogy életveszélyben volt, amikor 2004-ben fizetett egy "ügynöknek", hogy csempéssze ki az afrikai országból, és menekítse az Egyesült Királyságba, ahol nem kapott menedékjogot.

Az első kitoloncolási kísérlet sikertelen volt, miután állítása szerint megsérült a Heathrow repülőtérhez közeli Colnbrook bevándorlási központ elkülönítő cellájában. Mayelát ezután a Kidlingtonban található Campsfield House fogvatartási központban tartották, ahol később a szabadulása után egy "Álljatok le a fogvatartással!" feliratú táblával fényképezték le.




2005 májusában volt a második kísérlet a kitoloncolására, de az Air France személyzete meghiúsította, mert az egyik légiutas-kísérő megakadályozta a Southamptonból induló járat felszállását. (De végül sajnos nem őt erőszakolta meg.) A beavatkozására annak közepette került sor, hogy Mayela kezét eltörte a deportáló felügyelő, aki megbilincselte a csuklóját és összeragasztotta a lábait. Két nappal később szabadon engedték, és részt vett a Campsfield House bezárását célzó kampányban, ahol fogva tartották.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából