Bár természetesen a "német" politikai elitnél nem fekszik jól, Németországban is van napja, amikor megemlékezhetnek a hazáért elesett hősökről. Ez nálunk, Magyarországon május utolsó vasárnapja, Németországban pedig november 18-a. A hivatalos Németország természetesen nem emlékezik meg hőseire. A német nacionalisták azonban így tesznek minden évben.

Hazafias csoportok országszerte kerestek fel emlékhelyeket, hogy méltó megemlékezéseket tartsanak:
















Képinken a Die Heimat eseményei láthatók.

Természetesen nem kell meglepődnünk, hogy még az ilyen, kis és zártkörű meglékezések sem zajlanak nyugodtan a németellenes elnyomó rezsim regnálása alatt.

Erről Tommy Frenck türingiai nemzeti aktivista adott hírt, közzétette ugyanis Georg Maier Twitter-üzenetét, ahol Türingia SPD-s belügyminisztere örömködött, hogy sikerült "elrontani a nácik mulatságát". Ugyanis Schleusingenben fáklyás emlékezést tartottak a hazafiak, erre elintézte, hogy - ahogyan ő fogalmazott - úgy világítsanak a közterek, "akár egy Bundesliga-stadion". Büszkélkedik azzal is, hogy "kreatív" munkatársai nem először rontják el a "nácik szórakozását".




- Ne aggódjon, belügyminiszter úr, nem vett el tőlünk semmilyen „szórakozást” - fogalmaz Tommy Frenck.

- Lehet, hogy nem képezték ki magukat eléggé, vagy félreértették a témát? A hősi megemlékezésnek semmi köze a szórakozáshoz, komoly téma! Több millió halott német katona és európai önkéntes, több millió elűzött német a keleti régiókból, bombázott városok és megerőszakolt nők. Rájuk emlékeztünk. Önöknek ez vicces? - mutat rá.

- De jó, hogy minden állampolgárnak megmutatják, hol rejlenek egy belügyminiszter és az általa vezetett rendőrség prioritásai! Az NDK vezetése minden bizonnyal büszke lett volna az ilyen rendőri akcióra. Talán fel kellene hívniuk Észak-Koreát, és tanácsot adni a vörös fiúknak. Nagyon dicséretes, igaz? Ha így folytatják, az SPD-jük hamarosan eléri a 4%-ot Türingiában, akárcsak a legutóbbi felmérésben a Zöldek és az FDP - nyomatékosította. De hozzáfűzte azt is: ha már kivilágított futballstadionokhoz hasonlította a helyzetet, miért nem használja ezt a módszert estenként a sötét sikátorokban? Ugyanis szinte minden nap megtámadnak nőket Türingiában. Természetesen migránsok. Hát igen, a belügyminiszternél a németek biztonsága nem élvez prioritást...

L. J. - Kuruc.info