Ugrás a cikkhez
Reklám

Jelentések szerint az orosz csapatok folyamatosan törnek előre a Donyeck megyei Avdijivkánál, megkísérelve a város bekerítését. A brit védelmi minisztérium hétfői hírszerzési jelentésében azt írta, ez a város lehet a következő Bahmut, ennek nyomán pedig egy ukrán katonai szóvivő is „második Bahmutnak” nevezte a települést, írja a Portfólió.

Az orosz erők valószínűleg fokozzák a műveletek tempóját Avdijivkától északra annak érdekében, hogy megteremtsék a város bekerítésének feltételeit, és a jelentések szerint nagyobb számú légi egységet alkalmaznak a térségben a műveletek támogatására – áll az amerikai Institute for the Study of War (ISW) védelmi elemzőintézet jelentésében.

The Ukrainian Army’s combat capabilities degrade rapidly. Avdiivka was nearly encircled in couple of days and the open roads are under artillery fire.
-> This is the city where Donetsk is shelled from! Avdiivka is the symbolic and emotional battle for Russia … not Bakhmut! pic.twitter.com/NjI8oahmpV

— Lord Bebo (@MyLordBebo) March 20, 2023

Az ISW korábbi értékelése szerint az orosz hadműveletek növekvő üteme a térségben jelentős veszteségekhez vezetett, és valószínűleg egy tévesen értelmezett kísérlet arra, hogy az ukrán erőket elvonják a front más szakaszaitól. Az elemzők szerint valószínűtlen, hogy az oroszok fönn tudnák tartani ezt a növekvő tempót, az orosz támadás kifulladóban van.

New: #Russian forces made marginal gains in and around #Bakhmut amid a reported increase in the tempo of Russian operations around #Avdiivka.

Our latest: https://t.co/qtDbspyIoe pic.twitter.com/sicrtabK1H

— ISW (@TheStudyofWar) March 21, 2023

A brit védelmi minisztérium hétfői hírszerzési jelentésében azt írta, Avdijivkánál taktikailag nagyon hasonló a helyzet, mint az északabbra található Bahmutnál. Az Ukrajna déli részén állomásozó ukrán csapatok parancsnoka szerint könnyen elképzelhető, hogy a város legyen a „második Bahmut”.

Az ISW szerint az oroszok kisebb területeket szereztek Észak- és Délnyugat-Bahmutban, valamint Bahmuttól északnyugatra Bohdanivkánál és Hromovénél.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából