Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem léphet fel a Pantera a német Rock am Ring és Rock im Park fesztiválokon – közölték a szervezők hétfőn, azt követően, hogy a heavy metal banda szerepeltetését "sokan ellenezték az énekesük évekkel ezelőtt tett rasszista megnyilvánulásai miatt".
A művészekkel, partnerekkel és a rajongókkal folytatott "intenzív megbeszélések" után úgy döntöttek a szervezők, hogy a német Rock am Ring és a Rock im Park testvérfesztiválok korábban bejelentett fellépői közül kiveszik a Pantera zenekart – írja a Bild nyomán az Index. Mindezt hétfőn este közölték a közösségi médiában. A heavy metal együttes már a június eleji nürnbergi, illetve nürburgringi testvérfesztiválok honlapján található line-upról is lekerült.

A történtek előzménye, hogy az elmúlt hetekben erős kritikákat váltott ki a Pantera szerepeltetése az ikerrendezvényeken. Az amerikai zenekar énekese, Phil Anselmo ugyanis 2016-ban "rasszista megnyilvánulásokat eresztett meg a színpadon, Hitler-karlendítést mutatva".

Az erről készült videó bejárta az internetet, amiért Anselmo később ugyan bocsánatot kért, de úgy tűnik, ezt nem mindenki tartja őszintének, illetve elégségesnek.

Pedig egyszerűen csak szánalmas:

Közvetlenül az eset után még esze ágában sem volt bocsánatot kérni, de aztán "elmagyarázták neki":
A bosszú népe nem ad új esélyt

A szervezők a metálbanda énekesének bocsánatkérésére hivatkozva kezdetben ragaszkodtak a Pantera fellépéséhez.

– Úgy döntöttünk, hogy esélyt adunk a Pantera zenekarnak, ezzel teljesítve számtalan rockrajongó álmát, hogy élőben láthassák őket újra – közölték két héttel ezelőtt.

De végül persze engedtek a kevés, de őrjöngő antirasszista nyomásának, és törölték a Panterát a fellépők közül.

A Szigeten is történt hasonló

Tavaly augusztusban a Sziget Fesztiválon is kizártak egy csapatot, miután a formáció tagjai Izrael-ellenes feliratot festettek a rendezvény helyszínén egy izraeli zászlóra. A spanyol Tribade "LMBT-antifa" rapbandáról van szó, akiket tettük után a jövőben nem látnak szívesen a rendezvényen. A tagok ellen a Tett és Védelem Alapítvány feljelentést is tett "gyűlöletkeltés" miatt.

Budapestre májusban érkezik a csapat

A Pantera jövő tavasszal kezdi meg európai turnéját, melynek keretében 25 év után a magyar fővárosba is ellátogatnak: a Barba Negrában állnak színpadra május 30-án. Reméljük, Kari Geri időben elhatárolódik tőlük.

Ezt csak illusztráció gyanánt:

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából