Ugrás a cikkhez

Lehetséges terrorcselekményként vizsgál a norvég rendőrség egy halálos áldozatokkal is járó lövöldözést, amely az oslói The London Pub buziklubban történt szombatra virradóra. /Bővített hír./
A legfrissebb adatok szerint a támadásnak két halottja és 21 sebesültje van, tíz embernek az állapota súlyos.Ismerkedő buzeránsok "békeidőben" (fotók: Travel Gay)

Az oslói rendőrség letartóztatta a lövöldözés 42 éves norvég állampolgárságú, iráni származású gyanúsítottját, akit a rendőrség kisebb bűncselekmények elkövetése miatt ismert már korábbról, kábítószeres ügye miatt néhány hónapot börtönben is ült. A rendőrség szerint nem volt bűntársa. Az elkövető lakásában házkutatást tartottak,Szünetel a buzulás (fotó: Javad M Parsa/AP)

Az éjszaka történtek miatt a szervezők lemondták a szombatra Oslóban tervezett buzifelvonulást.

Szemtanúk elmondták, hogy az elkövető egy táskával lépett be a klubba, ahol elővette a fegyverét és lőni kezdett. Egy másik szemtanú azt mondta, hogy a klubban pánik tört ki. A rendőrség szerint a helyszínen két fegyvert, köztük egy automata pisztolyt találtak.

Az ügy kapcsán Harald norvég király azt mondta, hogy őt és a királyi családot megdöbbentette a támadás. "Össze kell fognunk, és meg kell védenünk értékeinket: a szabadságot, a sokszínűséget és az egymás iránti tiszteletet" - mondta a 85 éves uralkodó.

Jonas Gahr Störe norvég miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak. A kormányfő egyben szolidaritását fejezte ki az "LMBTQ-közösséggel", "veletek vagyunk" - mondta.

(MTI korrigálva)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából