Ugrás a cikkhez
Reklám

Az amerikai rendőrök csütörtökön őrizetbe vettek egy férfit, akit a New Yorkban megölt 51 éves magyar nő meggyilkolásával gyanúsítanak.




A New York Post szerint a rendőrök egy 44 éves férfit, David Bonolát gyanúsítják Gaal Orsolya meggyilkolásával. A lap szerint a férfi korábban a nő ezermestere, emellett pedig a szeretője is volt.




A lap szerint ezt a nő több ismerőse is megerősítette. David Bonola állítólag beismerő vallomást tett őrizetbe vétele után.

A gyilkosság bizonyos részleteire is fény derült

Az már korábban kiderült, hogy az 51 éves nő péntek este távozott otthonából, majd utána egyedül hazatért. Ez idő tájt jelent meg a ház környékén a gyilkos, aki szombat hajnalban (térfigyelő kamerák felvétele szerint) már a nő holttestét próbálta meg eltüntetni.

A gyilkosság helyszínén a nyomozók nem találták nyomát annak, hogy valaki betört volna a házba. Ebből, valamint a gyilkosság elkövetésének módjából (a nőt körülbelül hatvan késszúrás érte) a rendőrök arra következtettek, hogy gyilkos és áldozat ismerhette egymást.

A rendőrök mindeközben azt is megtudták (vélhetően a nő ismerőseinek kihallgatása által), hogy Orsolya Gaalnak olyan "romantikus kapcsolata" lehetett korábban David Bonolával, amely nem végződött túl jól. A gyanúsított azonosításához végül a New York Post szerint egy pár véres csizma jelentette a döntő bizonyítékot, amelyet a meggyilkolt nő otthonában találtak, és amelyen a férfitől származó DNS-minták voltak.

Úgy tudni, hogy a férfi a kihallgatásán azt mondta: a nővel összevitatkoztak aznap este, és ennek a vitának a hevében gyilkolta meg.

Az még nem derült ki, hogy egyáltalán mit keresett a házban, vagy hogy jutott be. Az viszont tisztázódott, hogy a gyilkosság idején a nő kisebbik, 13 éves fia (akit korábban ki is hallgattak a rendőrök) a családi ház emeletén aludt, emiatt nem tudott semmit arról, hogy mi történt az édesanyjával.

A rendőrök azt is közölték, hogy Bonola korábban nem volt más bűnügyben érintett. Ez utóbbi viszont azért érdekes, mert az elkövető a gyilkosság után a nő férjét is megfenyegette, és akkor azt írta: azért gyilkolta meg az asszonyt, mert a nő korábban börtönbe juttatta őt. (Elképzelhető persze, hogy ezzel csak félre akarta vezetni a hatóságokat.)

Frissítés: a zsidók szerint zsidó

"Brutálisan meggyilkoltak egy zsidó családanyát New Yorkban" - írja cikkének címében a Neokohn.

Az amerikai metropolisz Queens Forest Hills városrészében élő zsidó nőt brutálisan halálra késelték otthonában, és holttestét a Jackie Robinson Parkway közelében dobták ki peszáh első éjszakáján - idézik a The Yeshiva World Newst.

Mint kiderül, Gaál Orsolya, a queensi bukariai zsidó közösség tagja volt, a család 13 éves fia nemrég ünnepelte barmicvóját.

Így búcsúztak tőle:




(NY Post - Index)

Korábban írtuk: Ismerhette gyilkosa a New Yorkban megölt magyar nőt





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából