Ugrás a cikkhez
Reklám

Hosszú évek óta az Egyesült Államokban élt, és egy gazdag lítiumkereskedőhöz ment hozzá az a magyar nő, akinek a holttestére egy véráztatta sporttáskában találtak rá New Yorkban a múlt héten, írja a Bors nyomán a 24.



Fotó: Fb

A lap tudósítása szerint az 51 éves nő és férje egy kétmillió dollár értékű házban élt a New York-i Forest Hills-ben, két fiuk született. Úgy tudni, a férfi és az idősebb, 17 éves fiú a hétvégére elutazott otthonról, a kisebbik gyermek maradt otthon az anyjával. A nő szombaton este közölte vele, hogy elmegy a barátaival színházba, de nem tért haza. Holttestét egy járókelő találta meg egy hokitáskába gyömöszölve. Az egyenruhásokat a csomagból kicsöpögő vérnyomok egészen az áldozat házához vezették.

A gyilkos állítólag megtalálta a nő mobiltelefonját és a férjének fenyegető üzeneteket küldött a tragédia éjszakáján.

A Borsnak az áldozat édesanyja elmondta, az amerikai rendőrség sem tud biztosat mondani még a gyilkosság körülményeiről, azt viszont megjegyezte, a külföldi média sok valótlanságot állít lánya halálával kapcsolatban.

Ismerhette a gyilkosa

A New York Post részletesen rekonstruálta a történteket.

Orsolya férje, Howard, és idősebb fiuk, Jamie épp Oregonban tartózkodott, kisebb fiuk, a 13 éves Leo azonban otthon volt. Az 51 éves asszony péntek este Manhattanbe ment a barátokkal, és helyi idő szerint valamikor éjfél után ért haza. Úgy sejtik, a gyilkosa nem sokkal később érkezett meg a Forest Hills-ben található lakásba, ahol 60 késszúrással végzett a nővel, majd testét az egyik gyermek hokitáskájába tette.

A rendőség szerint az áldozat ismerhette a gyilkost, ugyanis nem találtak betörésre utaló nyomokat, emellett a sérülések szélsőségesen erőszakos mivolta is személyes érintettségre utal.

A feltételezett tettest szombat hajnalban, fél ötkor egy környékbeli ház biztonsági kamerája rögzítette is a táskával. A táskára szombat reggel nyolckor talált rá egy járókelő. Egészen az áldozat lakásától a táskáig vezettek vérnyomok.



Fotók: NYPD

A rendőrség nem sokkal később megjelent Orsolya házánál, ahol csak a 13 éves fiút találták otthon, aki azt mondta: nem tudja, édesanyja hol van. Őt a beszámolók szerint bilincsben vitték el kihallgatásra, később azonban kiengedték.




A rendőrség tudja, milyen társaságban mozdult ki az áldozat péntek este. Jelenleg beszámolók és biztonsági kamerák felvételei alapján igyekeznek rekonstruálni az útvonalát, és kideríteni, találkozott-e az este folyamán bármilyen "rejtélyes idegennel".

A boncolási jegyzőkönyv szerint az áldozat nyakán, testén és bal karján találtak javarészt éles tárgy okozta sérüléseket, de voltak vágások, védekezésből eredő sérülések a kezén és az ujjai között is.

A Post emellett felderített a család múltjából egy különös momentumot: Orsolya férje, Howard 2020. május 29-én fél nyolckor azért hívta fel a rendőrséget, hogy bejelentse az asszony eltűnését. Elmondása szerint felesége előző éjszaka fél egy körül sétálni indult, ám nem tért haza. Nagyjából fél órával később a férj ismét tárcsázta a vészhelyzeti 911-es számot, hogy bejelentse: meglett a felesége.

Korábban írtuk: Sporttáskában találták meg egy magyar nő maradványait New Yorkban





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából