Ugrás a cikkhez
Reklám

Az ottawai rendőrség erőszakos módon kezdte meg a Freedom Convoy tüntetés felszámolását, miután Justin Trudeau kanadai miniszterelnök rendkívüli felhatalmazást adott a demonstráció megszüntetésére.

An Ottawa Police Officer Beats and Knee Thrusts an Already-Wounded Man to the Ground

"Just Following Orders" pic.twitter.com/QENbjWuhvA

— The Vigilant Fox 🦊 (@VigilantFox) February 18, 2022

Első körben a főszervezőket tartóztatták le, majd az elmúlt órákban fegyveres rohamrendőrök vonultak be a tüntetők közé, akiket erőszakos módon visznek el a helyszínről, eddig száznál is több demonstrálót tartóztattak le.

WATCH: Police officer appears to beat protester with the stock of his gun. pic.twitter.com/xnqR2JI4oI

— Candice Malcolm (@CandiceMalcolm) February 18, 2022

Az egyik videón az látható, hogy a tüntetők sorfalát lovas rendőrökkel bontják meg, majd többeket eltaposnak a lovakkal.

WATCH: Close up of peaceful protestors in Ottawa protesting mandates being trampled by the mounted unit.

Yes, this is Canada in 2022. pic.twitter.com/I776GdTIwe

— K2🍁🚛 (@kiansimone44) February 18, 2022




Több kanadai parlamenti képviselő elítélte a rendőri erőszakot, azzal vádolva Trudeau-t, hogy „tekintélyelvű, katonai jellegű intézkedéseket” rendelt el a „békés tüntetőkkel” szemben.

Shocking footage of a protestor getting the Canadian flag ripped right out of their hand. pic.twitter.com/dnLsK4kbdx

— 3sidedstory 🇺🇲 🚛 (@3sidedstory) February 18, 2022

Mint ismert, a kamionosok a kényszeroltás azonnali eltörlését és a járványügyi intézkedések feloldását szeretnék elérni. A tiltakozások hatására már több tartományban megszüntették a korlátozásokat és az oltatlanok megkülönböztetését. Trudeau viszont továbbra is ragaszkodik a kényszeroltások folytatásához és a korlátozásokhoz.

(Erdély.ma; videók: RT)

Frissítés: Dúró Dóra: a jogállamiságért máskor olyan harcosan kiállók hallgatnak

Döbbenetes, ami Kanadában történik, és a jogállamiságért máskor olyan harcosan kiállók hallgatnak - mutat rá a pikáns ellentétre közleményében Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese. Alább a folytatás.

Az ottawai rendőrség erőszakos módon kezdte meg a Freedom Convoy tüntetés felszámolását, miután Justin Trudeau kanadai miniszterelnök rendkívüli felhatalmazást adott a demonstráció megszüntetésére. Elképesztő... Persze a szokásos megbélyegzés megy: a kamionosokat szélsőjobboldalinak nevezték. A szervezők továbbra is azt kérték ugyanakkor: "Maradjatok és küzdjetek a szabadságért!"

Itthon a Mi Hazánk is ezt teszi.

2. frissítés: A rendőrség paprikasprayt és villanógránátot is használt - betörték a járművek ablakait

Az ottawai rendőrség szombaton paprikasprayt és villanógránátot vetett be több száz erőszakos tüntetővel szemben, akik több mint három hete vertek tábort a belvárosban a koronavírus elleni korlátozások és a kormány ellen tiltakozva.

A hatóságok elmondták, hogy a tüntetők rátámadtak a rendőrökre, és nem engedelmeskedtek a távozási felszólításoknak.

Negyvenhét tiltakozót őrizetbe vettek, és több mint harminc járművet elvontattak. A rendőrség a Twitteren közölte: mindenkit letartóztatnak, aki nem hagyja el önként a kiürítendő területet.

A rendőrök attól sem riadtak vissza, hogy betörjék a járművek ablakait, és elfogják a magukat elbarikádozó sofőröket.

Úgy tudni, hogy a műveletek során senki sem sérült meg súlyosabban.

A hatóságok pénteken kezdték meg az oltásellenes tüntetések felszámolását a kanadai fővárosban. Aznap körülbelül száz embert vettek őrizetbe. A tüntetőket napok óta kérték a városközpont elhagyására, és csütörtökön mintegy száz ellenőrzőpontot állítottak fel a belváros körül.

A kanadai megmozdulások eredetileg kamionos tüntetésként indultak, miután januárban oltási kötelezettséget vezettek be a nemzetközi forgalomban dolgozó árufuvarozók számára. A tiltakozáshoz, amely az idő előrehaladtával kormány-, illetve korlátozásellenes arculatot öltött, ezrek csatlakoztak. A fővárosi tüntetés január 27-én kezdődött. Négyszáz-ötszáz kamion táborozott le a városközpontban, megbénítva a közlekedést. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a tüntetések miatt hétfőn veszélyhelyzetet hirdetett, ami lehetővé teszi a gyülekezési jog korlátozását.

(MTI)

Korábban írtuk: "Fenyegetik a demokráciát" a kamionosok, ezért letartóztatnak, számlákat fagyasztanak be





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából