Ugrás a cikkhez

A Twitter amerikai "közösségi" mikroblog-szolgáltató felfüggesztette Jim Banks, Indiana állam republikánus kongresszusi képviselője hivatalos fiókját, miután bejegyzésében férfiként utalt "Rachel" Levine-re, az ország első, transznemű négycsillagos katonatisztjére - számolt be hétfőn az amerikai sajtó.Felsírnak tőle álmukban a kislányok... (fotó: Department of Health and Human Services)

"Az első női négycsillagos katonatiszt címet egy férfi vette át" - olvasható Banks bejegyzésében, amelyet azután írt, hogy a múlt héten Levine-t az Egyesült Államok közegészségügyi szolgálata hivatalos hadteste négycsillagos admirálissá neveztek ki. "Ha valakit, aki férfinak született, és 54 évig férfiként élt, az első női négycsillagos tisztnek nevezünk, az sértés minden kislány számára, aki arról álmodik, hogy egy napon áttöri a láthatatlan akadályokat" - fogalmazott a republikánus politikus egy következő bejegyzésében.Képernyőfényképek: NY Post

"Rachel" Levine, az első "transznemű", aki az Egyesült Államok szövetségi kormányában magas tisztséget kapott. Az 1957-ben született gyermekgyógyász az élete nagy részét Richard L. Levine néven, férfiként élte le. Két gyermeke is született, majd úgy döntött, hogy nevet és "nemet változtat". Országosan akkor híresült el, amikor 2020-ban, a koronavírus-járvány csúcspontja idején, Pennsylvania állam egészségügyi vezetőjeként elrendelte, hogy az idősotthonokban helyezzék el a kórházból elbocsátott, de még nem gyógyult koronavírusos betegeket. Előtte azonban a saját édesanyját kivette az egyik idősotthonból...

A Twitter indoklása szerint a republikánus Banks képviselő bejegyzése "gyűlöletkeltő" volt, ezért a fiókját felfüggesztették. A közösségi mikroblog-szolgáltató azzal érvelt: szabályzata szerint senki nem népszerűsíthet erőszakot, nem fenyegethet, vagy zaklathat más felhasználókat a "nemi identitásuk miatt".Jim Banks (fotó: NBC CHicago)

"A bejegyzésem ténymegállapítás volt" - írta a politikus a személyes Twitter-oldalán. "A nagy technológiai vállalatoknak nem kell egyetérteniük velem, de nem kellene kitörölniük sem. Ha elnémítanak engem, elhallgattatják majd önöket is. Nem engedhetjük meg, hogy a nagy techcégek megakadályozzák, hogy kimondjuk az igazságot" - tette hozzá Banks. A republikánus képviselő kijelentette: nem hátrál meg. "A nagy technológiai vállalatokat elszámoltathatóvá kell tenni" - fogalmazott.
(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

- Biden beteg rendszere: egy női ruhába öltözött ronda zsidó buzi lett Amerika első négycsillagos admirális"nője"

- Ez a rusnya, nőnek öltöző, körülmetélt buzeráns lesz a Biden-kormány helyettes egészségügyi titkára

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából