Ugrás a cikkhez
Reklám

"Rachel" (született Richard) Levine gyermekorvos, két gyermek apja. Korábban, 2015 és 2017 között Pennsylvania állam egészségügyi minisztere volt. Joe Biden kinevezésével ő az első "nyíltan transznemű" szövetségi tisztviselő, akit az amerikai szenátus is megerősített pozíciójában – adta hírül a kinevezést a Politico nyomán a Mandiner. (Ráhelke egészen véletlenül zsidó is, még bár-micvója is volt - a szerk.)




A Harvardon végzett gyermekorvos Pennsylvania államban elnyerte a republikánus többségű pennsylvaniai szenátus támogatását is, és az állam koronavírus-járványra adott válaszának hivatalos arcaként jelent meg az elmúlt időszakban.




"Dr. Rachel Levine az a határozott vezető és azon alapvető szakértelem birtokosa, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy az emberek átvészeljék ezt a járványt– függetlenül irányítószámuktól, fajuktól, vallásuktól, szexuális irányultságuktól, nemi identitásuktól vagy fogyatékosságuktól –, hogy ki tudjuk elégíteni országunk közegészségügyi igényeit ebben a kritikus helyzetben, az adott pillanatban és azon túl is. Személye egy történelmi jelentőségű és komoly képzettséggel rendelkező választás, amely segít adminisztrációnk egészségügyi erőfeszítéseit valóra váltani" – nyilatkozta a kinevezés kapcsán Biden.




A Harvardon és a Tulane Medical School-ban végzett Levine az Állami és Területi Egészségügyi Tisztviselők Szövetségének is elnöke. A múltban publikált az opioidválságról, az orvosi marihuánáról, a serdülőkori gyógyszerekről, az étkezési rendellenességekről és az "LMBTQ-gyógyszerekről".





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából