A Gázai övezetet kormányzó Hamász valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael központi részére kedd este.

A Vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétái befogták a rakéták túlnyomó többségét, számos robbanást lehetett hallani a térségben, de a Tel-Avivtól délre található Holonban füstöt észleltek valószínűleg egy lövedék becsapódása nyomán - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Hace momentos en #Israel: decenas de cohetes disparados desde #Gaza hacia Tel Aviv y el centro de #Israel con el único objetivo de asesinar a civiles israelíes.

ESTO ES INACEPTABLE.

La comunidad internacional debe condenar el terrorismo de #Hamas. pic.twitter.com/PlPvml3D1D

— Israel in Mexico (@IsraelinMexico) May 11, 2021

A 12-es kereskedelmi TV portálja szerint súlyos sebesülés is történt Holonban, ahol kigyulladt egy autóbusz, és egy halálos áldozatról is érkezett hír.

A Hamász bejelentette, hogy 130 rakétát indítottak Tel-Aviv felé, a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál szerint hat ember sérült meg, köztük egy ötéves kislány.

Ideiglenesen leállították a tel-avivi Ben Gurion repülőtér forgalmát, egy oda tartó járat visszafordult a ciprusi reptérre. Az ország középső részén is az óvóhelyek közelében kell tartózkodni a lakosoknak.

Kedd este hírügynökségi jelentések szerint a Gázai övezetben összedőlt egy 13 emeletes lakóépület egy izraeli légicsapás következtében, hárman megsebesültek. A toronyházban működött a Hamász politikai vezetésének egy irodája is.

Israel bombardeia Gaza e derruba prédio de 13 andares supostamente usado por lideranças do Hamas pic.twitter.com/DnQ6NlUQ6I

— URGENTE (@fatourgente) May 11, 2021

Röviddel a légicsapás után a Hamász és az Iszlám Dzsihád közölte: válaszul Tel-Aviv irányába fognak rakétákat kilőni.

URGENTE: El momento del impacto de un cohete en Holón, Israel. pic.twitter.com/6LHA7fNzpf

— Anonymous News (@Anonymous_24Hrs) May 11, 2021

The scene moments after a rocket attack by #gaza at Holon, #Israel.#IsraelUnderFire #IsraelUnderAttack pic.twitter.com/rTzSHIdj7i

— Lazer NYC (@LazerNYC) May 11, 2021

Watch as more rockets are launched at Israel from Gaza.

While the Iron Dome intercepts most, in rare instances like this, several are able to pass through.

Israel cannot act as the region's punching bag. We must thwart the attacks being waged at us. pic.twitter.com/HuQxGoASNn

— Benjamin Anthony (@BenAnthony1948) May 11, 2021

Steady missile barrage from Gaza, Palestine to Tel-Aviv, Israel

A missile from Israel blew up a residential apartment in Gaza a few minutes earlier. Massive airstrikes followed pic.twitter.com/G64HLlt5HN

— LOCAL RICE🌾 (@NameisMayang) May 11, 2021

(MTI - Index nyomán)