Ugrás a cikkhez
Reklám

Többen megsérültek, és tucatnyi embert előállítottak Brüsszelben egy rendőri intézkedés követően elhunyt fiatalember halála miatt tartott tüntetésen - közölte a belga sajtó szerdán.

Információk szerint az illetékes kerületi rendőrség szombaton igazoltatást tartott Brüsszel északi, Schaerbeek nevű városrészében, mivel több fiatal a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó rendkívüli intézkedéseket megszegve, csoportba verődve tartózkodott közterületen. Egyikük, a 23 éves Ibrahim B. az igazoltatás elől elmenekült, majd előállítását követően a rendőrőrsön rosszul lett, és kórházba szállítása után szívinfarktus következtében meghalt.

Szerdán a fiatalember halála körülményeinek tisztázását követelők a hatóságok által engedélyezett tüntetést tartottak a kerületi rendőrkapitányság előtt. A megmozduláson legalább ötszázan gyűltek össze. A résztvevők egy csoportja kora este rongálni és gyújtogatni kezdett, majd a helyszínt biztosító rendőrökre támadt. Az összetűzésben többen megsérültek, és legalább tucatnyi embert előállítottak.

Beszámolók szerint a helyszínen hajtott el a Fülöp belga királyt szállító autókonvoj, az uralkodó azonban a rendőri biztosításnak köszönhetően nem került veszélybe - közölték.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából