Ugrás a cikkhez
Reklám

Kibertámadást követtek el két iráni kormányzati intézmény ellen a héten, az egyik célpont az ország kikötőinek elektronikus infrastruktúrája volt - jelentette egy iráni hírügynökség pénteken.

A teheráni kormány Információtechnológiai Szervezete csütörtökön tájékoztatott a hackertámadásról, de sem a célpontokról, sem az elkövetőkről nem árult el részleteket.

Egyelőre nem tudni, hogy mi volt a támadók másik célpontja.

"Irán esküdt ellenségei egy ideje már próbálkoznak a kibertámadásokkal" - idézte a kikötői hatóságok közleményét a Tasznim félhivatalos hírügynökség. Abban az állt: lépéseket tettek, hogy elrettentsék a hackereket a további támadásoktól.

Az incidenst követően több kormányzati szervezet óvintézkedésként ideiglenesen felfüggesztette internetszolgáltatását - mondta el az Információtechnológiai Szervezet munkatársa, Abolgaszem Szadegi az állami televíziónak. Hozzátette: a nagyszabású támadások ügyében vizsgálatot indítottak.

Irán közölte: magas szintű készültséget rendelt el a kibertámadások miatt. Teherán korábban az Egyesült Államokat és Izraelt vádolta a hasonló akciókkal.

Amerikai tisztségviselők 2019 októberében megerősítették, hogy az Egyesült Államok kibertámadást hajtott végre Irán ellen, miután dróntámadás ért szaúd-arábiai olajlétesítményeket. Washington és Rijád az iszlám köztársaságot vádolta, de Irán tagadta, hogy köze lett volna az akcióhoz, amelynek elkövetőiként végül a jemeni lázadók jelentkeztek.

Az Egyesült Államok és más nyugati országok korábban többször megvádolták Iránt, hogy megpróbált bejutni érzékeny létesítményeik hálózataiba.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából