Ugrás a cikkhez
Reklám

Az orosz belbiztonsági szolgálat (FSZB) rajtaütött 13 illegális fegyvergyártó műhelyen Moszkvában és kilenc másik régióban - jelentették be szerdán hivatalosan.

A szolgálat tájékoztatása szerint a rajtaütések során Kalasnyikov típusú gépkarabélyokat, orvlövész puskákat, gránátvetőket, 35 gránátot és 16 ezer lőszert koboztak el. A műhelyekben II. világháborús fegyverek felújítása is folyt.

A RIA Novosztyi állami hírügynökség videófelvételén látszik, hogy állig felfegyverzett egyenruhás ügynökök embereket tartóztatnak le, és amerikai, valamint német gyártmányú berendezéseket foglalnak le. A letartóztatottak száma nem ismeretes, mint ahogy az sem, hogy a műhelyekben kinek a számára gyártották a fegyvereket, és milyen céllal.

Szakértők szerint bűnözők nagy mennyiségű fegyverhez jutottak a Szovjetunió felbomlását kísérő zavaros helyzetben. Oroszországot ismételten azzal vádolják, hogy fegyvereket szállít konfliktusövezetekbe. Moszkva elutasító válasza szerint az ilyen fegyverek megtalálhatók a feketepiacokon, és orosz fegyvereket világszerte lehet vásárolni.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából