Ugrás a cikkhez
Reklám

Két beteg meghalt az új koronavírus okozta betegségben az iráni síiták szent városában, Komban – közölte szerdán a közép-iráni város egyeteme orvostudományi karának vezetője. Ez volt az első eset, amikor az iráni hatóságok elismerték, hogy koronavírusos megbetegedések történtek az országban. A két beteg karanténban volt.

Kínán kívül eddig hatan haltak meg a betegségben: Tajvanon, a Fülöp-szigeteken, Franciaországban és Japánban egy-egy, illetve most Iránban két beteg.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai Hupej tartomány székhelyén, a 11 millió lakosú Vuhanban. Kínában több mint 75 ezer megbetegedést regisztráltak, a legtöbb fertőzést a járvány gócpontja környékéről jelentették. A halálos áldozatok száma meghaladja a kétezret. Kínán kívül több mint 20 országban felütötte a fejét a koronavírus okozta tüdőgyulladás, amelyben több száz ember betegedett meg.

A helyzet továbbra is Vuhanban a legsúlyosabb: a legfrissebb adatok szerint napi több mint 1500 új megbetegedést és száznál több halálesetet jelentettek a 11 milliós városból.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából