Ugrás a cikkhez
Reklám

A "zsidógyűlölet globális terjedésétől" óvott António Guterres ENSZ-főtitkár egy New York-i megemlékezésen szombaton.

Az auschwitz-birkenaui munkatábor "felszabadításának" 75. évfordulója alkalmából tartott ceremónián Guterres felhívta a figyelmet az antiszemita indíttatású támadások számának növekedésére, amelyeket szerinte csak a korábbinál még nagyobb mértékű szolidaritás ellensúlyozhat.António Guterres ENSZ-főtitkár egy 2017-es szeánszon a Jad Vasem holoélményközpontban (kép: Yonatan Sindel/Flash90)

Guterres a "neonáci" és a "fehér felsőbbrendűséget" hirdető csoportok újjáéledésére hivatkozott, amelyek az interneten szabadon terjeszthetik "mérgező ideológiájukat".

A tisztségviselő szerint újra le kell vonni a holokauszt tanulságait, hogy sohase kerülhessen sor hasonlóra...

A megemlékezésen "holokauszttúlélők", leszármazottjaik (első-, másod, harmadgenerációs kárpótolandók stb.), illetve a második világháború győztes hatalmainak képviselői, diplomaták és más vendégek vettek részt.

Az ENSZ január 27-ét (is) az ún. holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította. Ezen a napon "szabadították fel" a legnagyobb második világháborús munkatábort Auschwitz-Birkenauban.

(MTI korrigálva)

Kapcsolódó:

- Holokamuzás orrvérzésig: három órán keresztül ismételgették a közismert hazugságokat a zsidók előtt térden csúszó "államférfiak" Jeruzsálemben

- Rég volt már a hétfői krakkói holokonferencia, épp ideje, hogy Áder Izraelbe utazzon az öreg zsidókkal túlélőset játszani

- Jöhet a "másodgenerációs holokauszt-túlélők" támogatása - nincs megállás

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából