Ugrás a cikkhez
Reklám

Konyhakéssel ölte meg családját egy török férfi Ausztriában - a család rokonai nem sokkal a gyilkosság után azt mondták, a gyilkos apa kettős személyiséggel rendelkezett – tájékoztatott az M1 helyszíni tudósítója. Egyrészt nyitott volt a nyugati kultúra iránt, türelmes embernek mutatta magát, otthon azonban zsarnokként viselkedett a rokonok szerint.



Fotók: oe24.a

Samet "A." török származású, de már Ausztriában született osztrák állampolgár. Mint kiderült, felesége néhány hónapja jelentette be, hogy válni szeretne, ezen az sem változtatott, hogy a férfi ajándékokkal és anyagi juttatásokkal próbált javítani a helyzeten. Amikor felesége el akarta hagyni a házat, a férfi konyhakést ragadott, leszúrta az asszonyt és kétéves kislányukat, 11 hónapos kisfiúkat pedig megfojtotta. A férfi maga tett feljelentést a rendőrségen.




Az osztrák sajtó a 15. alsó-ausztriai gyilkosságnak nevezte az esetet, hiszen január óta egymást követik az ehhez hasonló esetek, amelyeknek valamilyen párkapcsolati probléma áll a hátterükben.




Az ügyben szakemberek és pszichiáterek is megszólaltak, akik azt próbálják meg elemezni, hogy mi okozhatja az ilyen gyilkosságokat. Egy muszlim férfi általában szégyenként éli meg, ha felesége válni akar, a gyerekeket pedig azért öli meg, mert azokra az asszony tartozékaként tekint. A szakemberek a megelőzés fontosságát hangsúlyozzák, illetve a társadalomba való integrációt szorgalmazzák – mondta el a tudósító. (Az utolsó mondatot valószínűleg nem morbid viccnek szánta, úgy tűnik, még mindig képesek "integrációról" hazudozni a "szakértők" - a szerk.)

(Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából