Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy 33 éves afgán férfi késsel megsebesített egy gondozót hétfőn délután a Wullowitz településen lévő menekültszálláson, majd agyonszúrt egy autóst, akinek járművét elvéve szökésnek eredt – közölte Felső-Ausztria rendőrsége.

A gondozót súlyos sérülésekkel légi úton szállították a linzi kórházba. A gyanúsított az első késelést követően elmenekült a helyszínről, majd leszúrt egy másik embert, akinek autóját elvéve szökésnek eredt.

Az első információk szerint a feltételezett elkövető nem a menekültszálláson élt, ahol a gondozót megkéselte. Tettének indítékát egyelőre homály fedi.

A rendőrség nagy erőkkel – egy helikoptert is bevetve – kezdte keresni Ausztria és Csehország határán. A rendőrség szerint a hajtóvadászat este még nem járt sikerrel.

Frissítés: elfogták a tettest

Az első információk szerint az afgán férfi nem a menekültszálláson élt, ahol a gondozót megkéselte. Tettének indítékát egyelőre homály fedi. A rendőrség nagy erőkkel – egy helikoptert is bevetve – kereste Ausztria és Csehország határán, lakossági felhívást is közzétettek a férfi kézre kerítése érdekében.

Az ORF közszolgálati televízió híradása szerint hétfő este Linzben vették őrizetbe a támadót. Elfogásáról részletek nem ismertek.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából