Ugrás a cikkhez
Reklám

Partra mosta a víz Belgiumban egy iraki "menedékkérő" holttestét, aki a jelek szerint a La Manche csatornán keresztül úszva próbált meg eljutni Franciaországból az Egyesült Királyságba - jelentette a belga sajtó szerdán.

The body of an Iraqi migrant, believed to have died while attempting to swim across the English Channel from France to Britain, has been found off the coast of Belgium https://t.co/LnM4VJ5uQ8

— CNN International (@cnni) 2019. augusztus 27.

Ügyészségi tájékoztatás szerint a 48 éves férfi üres műanyagpalackokból készített mellényt és két farmernadrágot viselt.

Holttestére pénteken bukkantak rá a belgiumi Zeebrugge közelében. A férfi a németországi Karlsruhe városában kért - de nem kapott - menedékjogot korábban.

A La Manche csatorna a legkeskenyebb részén is több mint 30 kilométer széles, az átúszás szakértők szerint csaknem lehetetlen, egyebek mellett az erős áramlatok, a nagy hajóforgalom, a hideg víz, illetve a gyakran kialakuló viharok és sűrű köd miatt.

Az illegális bevándorlók egyre gyakrabban próbálnak gumicsónakkal átjutni Franciaországból az Egyesült Királyságba. Idén eddig 1451 embert fogtak el ott a tengeren, míg tavaly 586-ot.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából