Ugrás a cikkhez
Reklám

Megvonná a menedékjogot a hazájukba látogató szíriai állampolgároktól Horst Seehofer német belügyminiszter.



Fotó: Ralf Hirschberger / dpa

A politikus hétfői német beszámolók szerint hangsúlyozta, hogy „aki szíriai menekültként rendszeresen Szíriában tölti a szabadságát, nem hivatkozhat komolyan arra, hogy Szíriában üldözik”.

„Az ilyen emberektől meg kell vonni a menedékjogot” – szögezte Horst Seehofer.

Elmondta, hogy a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) felülvizsgálja valamennyi szíriai állampolgár jogállását, akikről kiderül, hogy a hazájukban jártak.

A tárcánál szoros figyelemmel követik a szíriai fejleményeket, és a közel-keleti arab országba irányuló kitoloncolásokat is végrehajtanak, ha a körülmények ezt megengedik – idézte a német sajtó a miniszternek a Bild am Sonntag című lapnak adott nyilatkozatát.

A BAMF kimutatása szerint a 2015-ben elmélyült nemzetközi migrációs válság kezdete óta nagyjából 550 ezer szíriai állampolgár nyújtott be menedékjog iránti kérelmet a hivatalnál. Legnagyobb részük Németországban maradásra feljogosító menedékjogi státuszt szerzett.

A BAMF az idén tavasszal frissítette a 2011 óta háború sújtotta Szíriáról szóló országjelentését, megállapítása szerint nincs már az ország teljes területére kiterjedő fegyveres konfliktus, összecsapások csak néhány régióban vannak.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából