Ugrás a cikkhez
Reklám

Jelentkezett egy "osztrák" ügyvéd Ramin Mirfakhrai (a megtévesztően stájeres hangzású neve ellenére Teheránban született irániról van szó), aki azt állítja, részese volt az osztrák Szabadságpárt élén álló alkancellár, Heinz-Christian Strache lemondását kiváltó ibizai videó elkészítésének.



Ramin Mirfakhai „törvényes és demokratikus” megfontolású akcióban vett részt
„Egy olyan társadalmi indíttatású akció volt, amelyben szerepet kapott az oknyomozó újságírás is” – idézte a német Die Welt című lap a bécsi ügyvédet. A hátérbő előálló ügyvéd ugyanakkor azt nem közölte, ki vett még részt az akcióban, és ki fizette a költségeket. A Die Welt által ismertetett közlemény szerint az akció mögött a Strache lemondását és az osztrák kormánykoalíció széthullását okozó akció mögött „törvényes és demokratikus” megfontolások állnak.

A BBC beszámolója szerint Johan Gudenus – aki ugyancsak egyik vezető tisztségviselője volt a Szabadságpártnak – megerősítette Ramin Mirfakhrai érintettségét, s közölte: az ügyvéd volt az, aki bemutatta a szabadságpártiaknak azt a fiatal nőt, aki egy orosz milliárdos rokonának adta ki magát. Elemzők szerint valószínű, hogy az akció mögött titkosszolgálatok is állnak, a legtöbben a német szolgálatokat sejtik a belpolitikai válságot kiváltó videó elkészítése mögött (a HVG fölöslegesen szerénykedik a fajtársak miatt, az izraeliek is felmerültek).

(HVG nyomán)

Korábban írtuk: 

- Strache feljelentést tett, és asszociációs játékokról hazudozik

- Jól sikerült Strache ibizai bulija: zuhan az FPÖ népszerűsége

- Izraelbe és Münchenbe vezethetnek a pancser Strache csőbe húzásának szálai

- Strachén már a Jad Vasem-látogatás sem segít: orosz milliárdokkal húzták csőbe Ibizán





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából