Ugrás a cikkhez
Reklám

Az izraeli hadsereg vasárnap közölte, hogy légicsapásokat intézett a Gázai övezetet irányító Hamász szélsőséges palesztin mozgalom két megfigyelőállása ellen, miután palesztinok robbanószerkezetekkel támadták Izrael déli részét a hétvégén.

2018 márciusa óta az Izrael, Egyiptom és a Földközi-tenger közé ékelődött, a háborúk, valamint az izraeli és egyiptomi blokád sújtotta, elszegényedett Gázai övezetben hetente tartanak gyakran erőszakba torkoló tüntetéseket a határ mentén.

A gázai egészségügyi minisztérium vasárnap bejelentette, hogy újabb tüntető vesztette életét az izraeli erőkkel zajlott összeütközésben. Pénteken két palesztint lőttek agyon az izraeli katonák. Eddig legalább 258 palesztin esett áldozatul a határ mentén zajló összecsapásoknak és a megtorló izraeli légicsapásoknak 2018 márciusa óta. Az izraeli hadsereg ezzel szemben mindössze két katona haláláról számolt be.

Iszmáil Haníje, a Gázai övezetet irányító Hamász vezetője hatalmas megmozdulást szervez március 30-ra, az izraeli blokád ellen és a palesztinok hazatérésének jogáért kezdődött tüntetések egyéves évfordulójára. Izrael és a Hamász három háborút vívott egymással 2008 óta.

(MTI)

Korábban írtuk: Újabb két palesztint lőttek agyon izraeli katonák a Gázai övezet határán - a zsidócsahos "magyar" kormány falazott nekik

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából