Ugrás a cikkhez
Reklám

Berlinben a Jövő Német-Izraeli Fórum néhány nappal ezelőtt kiosztotta az idei Simon Peresz-díjat. A nagy felvásárlóról, a közel-keleti béke apostoláról elnevezett díj átadására, illetve meghívott előadóművészek fellépésére az 1869-ben épült, Vörös Városházának is mondott berlini városháza dísztermében került sor. A 350 meghívott vendég szórakoztatásáról a többi között Dáná International izraeli transzszexuális énekes, az 1998-as Eurovíziós Dalfesztivál győztese gondoskodott. Az eszetlen megnyilatkozásairól is híres Heiko Maas szoci külügyminiszternek annyira tetszett a ferde hajlamú énekes előadása, hogy az est végén még meg is táncoltatta – írja az izraeli Má’áriv.



Dáná International a berlini városházán (fotó: Éjál Granit)

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy Berlin Beth Zion (Cion Háza) nevű rabbiszemináriumában három új ortodox rabbit avattak „a holokauszt utáni Németországban”, s a jeles eseményen jelen volt Heiko Maas „német” külügyminiszter is. A rendkívüli módon elérzékenyült szövetségi külügyminiszter a többi között kijelentette, hogy a németség az újonnan fölavatott rabbikkal „érdemtelenül kapott ajándékhoz jutott”. Szerintünk a sáskákat willkommenező németek egyáltalán nem érdemtelenül kapták a fentebb említett ajándékot, amiképpen azt sem, amiről az izraeli Má’áriv című újság beszámolója alapján szólni kívánunk.



A Vörös Városháza Berlinben – régen más volt a béllete

Angela Merkel, a németek folyamatban levő holokausztjának egyik fő kivitelezője nemrégiben ismét Izraelben járt, ahol újfent díszdoktorrá avatták a zsidók (valószínűleg nem érdemtelenül és nem véletlenül… - H. J.) A kancellár szentföldi látogatása után egy héttel „viszontlátogatásra Németországba érkezett Dáná International énekes, Izrael tájékoztatásügyi (héberül: hászbárá הסברה -– H. J.) nagykövete, hogy találkozzon a német külügyminiszterrel…” – írja a Má’áriv félig viccesen, majd magát, a „dívát” idézve rátért a lényegre: miként érezte magát a jemeni zsidó szülők 1969-ben, Tel-Avivban született, s magát 1993-ban nővé átoperáltató transzszexuális gyermeke abban a berlini díszteremben, amely 75 évvel ezelőtt nagyjából úgy nézhetett ki, mint manapság… (Csak a béllete volt egészen más – H. J.)



Dáná International Simon Peresz fényképével a feje fölött (fotó: Éjál Granit)

A berlini városházát hagyományosan Vörös Városházának (Rotes Rathaus) is nevezik, mert a neoreneszánsz épületet 1869-ben vörös téglából építette a danzigi születésű Hermann Friedrich Waesemann német építőművész, szinte lemásolva a szintén elrabolt német város, Thorn városházáját. Berlin második világháborús megszállásakor az épület a szovjetek harmincadjára jutott, majd az NDK fővárosának városháza lett. „Éppen Berlinben, abban a díszes épületben léptem föl, amely pontosan olyan, mint 75 évvel ezelőtt. Méghozzá német közönség előtt, a német külügyminiszter és további miniszterek jelenlétében”, kérkedett Izrael Cohnchitája (Járon Kohén néven még fiúként lett anyakönyvezve 1969-ben – H. J.), majd elmesélte, hogy az „előkelő” berlini közönség előtt legnagyobb sikerét a 34. Dávid-zsoltár 15. versével aratta, amely magyarul így hangzik: „Hagyj föl a rossz cselekedetével, inkább tégy jót, keresd a békét, s erősen törekedj arra!” Igen, a németországi közönség pontosan ezt várta a transzszexuális, 1998-ban még az Eurovíziós Dalfesztivált is megnyert izraeli énekes-nőtől. A jó cselekedetére, a béke utáni vágyakozásra ugyanis nem Binjámin Netanjáhut, Ávigdor Liebermant és a többi zsidótelepítő, háborús bűnöst kell inteni, hanem az eszement, öngyilkolászó, önkorbácsoló német politikai vezérkart…



Dáná International énekel a berlini városházán (fotó: Éjál Granit)

Eddig csak Angela Merkel tartott egy hosszabb beszédet héber nyelven (!) az izraeli parlamentben, s ezért nem feltételezzük, hogy a miniszterei közül is értené valaki ezt a nyelvet. De hogy mégis megértsék, Dáná International héberül elhangzó énekeinek szövegét a berlini Vörös Városháza előadótermében kivetítőn német fordításban is lehetett olvasni. Érdemes is volt lefordítani a vezető „német” politikusoknak az izraeli énekes dalszövegeit, mert amint később, a berlini fellépés után a sajtónak nyilatkozta: „Szerintem ez a könyörületes, másokat elfogadó, szerető, a békére és az igazságra erősen törekvő igazi zsidóság lényege”.

Heiko Maas „német” külügyminiszter az izraeli újság beszámolója szerint annyira meg volt elégedve Dáná International éneklésével és dalai szövegének üzenetével, hogy az előadás végén hosszú percekig tapsolt, majd helyéről fölállva fölkérte, és megtáncoltatta a szentföldi Cohnchitát. Amint fentebb idéztük: Maas néhány nappal korábban a három ortodox rabbi avatásán azt, mondta, hogy a rabbikkal Németország, s azon belül Berlin, érdemtelenül kapott nagyon szép ajándékot. Mi pedig Dáná Internationalnak a berlini városházán történt föllépése után nyugodtan megállapíthatjuk: az öngyalázó németek ezt az ajándékot igenis megérdemelték.

Hering J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából