Ugrás a cikkhez
Reklám

A német Bundesligában szereplő, élvonalbeli Borussia Dortmund labdarúgó-csapatának szurkolói az FC Schalke 04 mezébe bujtatott Anne Frankot ábrázoló öntapadós matricákat ragasztottak a düsseldorfi stadion különböző helyeire. A hírt közlő Ruhr-vidéki ruhrbarone.de hírportál megjegyzi, hogy a Borussia Dortmund szurkolói ugyanazt tették, mint vasárnap az S.S. Lazio ultrái.




Amint arról beszámoltunk, az olaszországi S.S. Lazio labdarúgó-csapatának ultrái vasárnap a nagy fővárosi vetélytárs, az AS Roma mezébe öltöztetett Anne Frank képével ellátott szórólapokat osztogattak, illetve ugyanilyen transzparenseket emeltek a magasba a Cagliari elleni bajnoki mérkőzésen. A következményekről szintén hírt adtunk.

Valószínűleg még kacifántosabb következményei, még erőteljesebb elhatárolódások, bocsánatkérések és kiengesztelések lesznek a szintén Anne Frankkal kapcsolatos németországi esetnek, amelyről a Ruhr-vidéki ruhrbarone.de regionális hírportálon kívül Németországban eddig csak a Bild című országos napilap honlapján olvashattunk.




Az említett Ruhr-vidéki német hírportál szerint a Borussia Dortmund (BVB) labdarúgó-csapatának "nácirajongó" szurkolói legutóbb Düsseldorfban Anne Frankot a Bundesliga-beli nagy rivális, az FC Schalke 04 mezében ábrázoló öntapadós matricákat ragasztottak a város stadionjában. A regionális hírportál tudomására úgy jutott el hír és a matricáról készült fénykép, hogy azt a Borussia egyik szurkolója kitette az Fb-oldalára.

Mivel ez a legutóbbi eset Németországban történt, számítani lehet arra, hogy annak még az olaszországinál is komolyabb és látványosabb következményei lesznek.

H. J. - Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából