Ugrás a cikkhez
Reklám

Az első, szolidaritását kifejező Twitter-bejegyzése után pár órával Donald Trump amerikai elnök közzétett egy második, sokkal keményebb bejegyzést. Azt írta, tanuljunk abból, ahogy Pershing tábornok bánt a terroristákkal. 35 évre megoldotta a problémát.




Trump nem most hozakodik elő ezzel először. Korábban hosszan elmesélte a történetet: a legenda szerint az első világháború idején elfogott 50 Fülöp-szigeteki iszlamista közül 49-et disznóvérbe mártott golyóval lövetett le, disznók mellé temették el őket, egy embert pedig elengedett, hogy mesélje el mindenkinek, mi történt. A következő 25 évre meg volt oldva a probélma - idézte fel tavaly.

Most viszont 35 év terrormentes időszakról írt.

Study what General Pershing of the United States did to terrorists when caught. There was no more Radical Islamic Terror for 35 years!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2017. augusztus 17.

A Washington Post megszólaltatta a téma szakértőjét, Brian M. Linn történész professzort, aki persze azt mondta, semmi sem bizonyítja, hogy ez megtörtént volna. "Ez egy kitalált történet. Úgy tűnik, nem számít, hányszor mondjuk, hogy nem igaz, még mindig az összeesküvés-elméletek részét képezi. Senki sem tudja megmondani, hogy hol vagy mikor történt ez."

(HVG nyomán)

Korábban írtuk: Hova jut a világ: már a Tom Lantos Intézet fideszes kuratóriumi elnöke is neonáci troll lett

Kapcsolódó:

- Terrortámadás Barcelonában: tömegbe hajtott egy furgon

- Újabb terrortámadás volt Barcelona közelében





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából