Ugrás a cikkhez
Reklám

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök közölte Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy folytatják a szíriai légicsapásokat, ha szükségesnek ítélik.




„Ha a hírszerzés és a hadsereg álláspontja szerint megvalósítható, akkor folytatjuk a támadásokat” – mondta Netanjahu kínai látogatása során, hozzátéve: ezt közölte is Putyin elnökkel.

A Jerusalem Post szerint a miniszterelnök elutasította azokat a jelentéseket, miszerint Oroszország ragaszkodna az izraeli katonai műveletek befejezéséhez.

Bassár el-Aszad szíriai elnök hétfőn azt mondta: számít Oroszországra az izraeli katonai csapások megelőzésében szír területen, valamint abban, hogy segítsen elkerülni a konfliktust Tel-Avivval.

Az orosz külügyminisztérium hétfőn behívatta az izraeli nagykövetet, Gary Korent, hogy adjon választ a Palmüra közelében végrehajtott pénteki légicsapásokra. Ennek során ugyanis izraeli harci repülőgépek lebombáztak néhány környékbeli célpontot, amik állítólag a libanoni Hezbollah fegyvereit is rejtették.

A szír légvédelem válaszként légvédelmi rakétákat vetett be a bázisukra visszatérő repülőgépek ellen, egyet állítólag le is lőttek, de az Tel-Aviv szerint nem volt veszteségük.

Az incidens után Avigdor Lieberman izraeli védelmi miniszter nem kertelt: „ha legközelebb az szír légvédelem bármilyen akciót hajt végre a gépeink ellen, az egészet megsemmisítjük.”

(RT - Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából