Ugrás a cikkhez
Reklám

Angliában összeszerelt készülék, így hamisítványnak nevezhető az Adolf Hitler telefonjaként értékesített ereklye, melyen keresztül a Führer a második világháború utolsó két évének parancsait osztogatta - állítja egy német szakértő.




Frank Gnegel, a frankfurti kommunikációs múzeum igazgatója az árverést követő napon ezt közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitunggal: “Ez a készülék egyértelműen egy hamisítvány”. Emellett konstrukciós furcsaságokra is figyelmeztetett.

A piros telefon csaknem 200 ezer fontért kelt el, de az európai telefonos ereklyék szakértője azt állítja, hogy nem úgy néz ki, mint a Siemens & Halske által gyártott készülék prototípusa. “Nem ilyennek gyártották. Minden bizonnyal Angliában rakták így össze” – szögezte le.







A nem mindennapi történelmi ereklyét több mint 70 millió forintért vitte el - stílszerűen - egy telefonos licitáló az Alexander történelmi aukciós házból. A telefont egyébként "Hitler pusztításának mobil eszközének", "vélhetően minden idők legpusztítóbb fegyverének" nevezték, amely "milliókat küldött a halálba világszerte".

Tény, hogy ennél a telefonnál már csak Hitler zoknija és Göring gatyája lehetett szörnyűbb tömegpusztító fegyver...

(Híradó - FAZ - Express nyomán)

Korábban írtuk: 243 ezer dollárért kelt el a piros "tömegpusztító fegyver": Hitler telefonja

Kapcsolódó:

- Adolf, jelentkezz, szükség van rád! - írta a Führer képe alá az AfD egyik politikusa - már meg is indult az eljárás ellene

- Legalább 188 millió forintot költött egy "titokzatos argentin" a zsidó ajvék által övezett árverésen - Hitler zokniját nem vette meg





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából