Ugrás a cikkhez
Reklám

Feltételesen szabadlábra helyezték szerdán Móse Kacav volt izraeli államfőt, akit nemi erőszak és szexuális zaklatás elkövetéséért 2011 tavaszán ítéltek hét év szabadságvesztésre.

A kegyelmi bizottság vasárnap fogadta el a női beosztottjai molesztálásáért és többük megerőszakolásáért elítélt egykori politikus kegyelmi kérvényét.

Szabadlábra helyezésnek feltételei is vannak: naponta részt kell vennie bibliaórákon, hetente el kell járnia egy vallásos terápiacsoportba, hetente részt kell vennie szociálpszichológiai kezeléseken, tilos rágalmaznia áldozatait, nem nyilatkozhat a sajtónak, és más se beszélhet a nevében, valamint soha többé nem dolgozhat női beosztottakkal.

Az államügyészi hivatal ellenezte Kacav szabadon engedését, mondván, hogy a volt államfő mindeddig nem vállalta egyértelműen a felelősséget egykori tetteiért, és ezért a börtönnek egy olyan csoportjában foglalkoztak vele, ahol a bűnösségüket tagadó rabok vannak.

Kacav ügyében már harmadszor ült össze a kegyelmi bizottság. Az előző két elutasítás után ezúttal azért döntött mégis a javára, mert a hetvenkét éves Kacav bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott, kijelentette, hogy megérti áldozatainak érzéseit.

(MTI)

Frissítés: Kácáv perzsa szabaduló bulit tart

Mose Kácáv volt izraeli államelnök ma este hazaérkezett a Kirját Máláhi városban levő otthonába. A büntetési idejének lerövidítése következtében kiszabadult Kácávot több rendbeli erőszakos nemi közösülés és szexuális zaklatás bűncselekményének elkövetése miatt ítélték szabadságvesztésre, s a büntetéséből a mai szabadulásáig öt évet és két hetet letöltött. Kirját Máláhi város főként az arab országokból, illetve Iránból érkezett lakói hősnek kijáró fogadtatásban részesítették az erőszakológépet – derül ki a Válláh!Hádásot híréből.



Mose Kácávot ünneplik Kirját Máláhiban (fotó: flash90)

Mose Kácáv még az államelnöki hivatal betöltése előtt a Likud politikusaként Kirját Máláhi város polgármestere is volt, ezért aztán nem csoda, hogy hívei valóságos hősként ünnepelték, a keleti közösségekre jellemző örömujjongással fogadták a börtönből szabaduló férfit.



Virágcsokorral is kedveskednek a szabaduló erőszakolónak (fotó: flash90)

A Válláh!Hádásot beszámolója szerint a városban sokan még ma sem hiszik el, hogy Kácáv tényleg megerőszakolta az elnöki hivatalban beosztottjaiként dolgozó nőket. Az egyik hozzátartozója szerint a volt elnök szabadulását a hanuka csodájaként is lehet értelmezni, s azt is mondták, hogy „Kácáv a polgármesterünk, majd az államelnökünk volt, de egyben a királyunk is”. Mose Kácáv számára a napokban „perzsa szabaduló bulit” (háflát) is tartanak, amelyre hivatalos lesz a város apraja-nagyja (Mose Kácáv 1945-ben született az iráni Jazd városában – H. J.)



Nők tüntetnek Kácáv idő előtti kiszabadulása ellen (fotó: Mucsi Hoff)

Hering J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából