Ugrás a cikkhez
Reklám

A Gleeden francia portál a házasságon kívüli kapcsolatok kereséséhez és a félrelépés megszervezéséhez nyújt hatékony segítséget díjazás ellenében. Nemrég így reklámozták szolgáltatásukat a „külkapcsolatot” kereső férjeknek és feleségeknek: „A szerető egy centjébe se kerül a társadalombiztosítási kasszának. Ha viszont a félrelépés helyett nyugtató gyógyszereket szed, az már terheli a tb-t.”

A katolikus francia családokat tömörítő szervezetnek nagyon nem tetszett ez az indoklás. Persze a 35 ezer famíliából álló szövetség eddig is elítélte az egyébként amerikai tulajdonban lévő portál ténykedését. De ezzel, hogy racionálisnak tűnő gazdasági érvvel próbálja a Gleeden házasságtörésre ösztönözni olvasóit, betelt a pohár. A konzervatív szövetség beperelte a Gleedent és a honlapot működtető BlackDivine amerikai céget. Henri Beauregard, a katolikus szövetség ügyvédje a francia polgári törvénykönyv 212. cikkelyére hivatkozik, amely előírja a házastársi hűséget – írja a Le Figaro.

De a családok jogi képviselőjének is van gazdasági érve. Henri Beauregard ugyanis azt mondja, hogy a hűtlenségből adódó válásoknak igenis vannak számokban is kifejezhető pénzügyi következményei. Az amerikai vállalat jogi képviselője, Caroline Mécary viszont arra emlékeztet, hogy a félrelépés ugyan válóok lehet, de nem bűn, és az ügyvédnő szerint az egész bírósági eljárás mögött politikai boszorkányüldözés áll.

A katolikus családok szövetsége rá akarja kényszeríteni a maga hivatalos értékrendjét az egész társadalomra – hangoztatta Caroline Mécary, holott, szerinte, a világ nagyot változott és a szigorú elvek hivatalos hirdetői is sokszor vétkeznek. Végül a családokat tömörítő konzervatív szervezet ügyvédje azzal vágott vissza, hogy ők nem bigott erkölcscsőszök, de azt felháborítónak tartják, ha egy internetes portál a „félrelépési bizniszből” akar meggazdagodni. Az első tárgyalás ezzel ért véget, de a bírósági tudósítók már dörzsölhetik a tenyerüket, mert a per január végén folytatódik. A Gleeden már jól járt a hírverésnek köszönhetően. Nyilvánvaló gazdasági okokból.

(HVG)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából