Ugrás a cikkhez
Reklám

Drasztikusabb intézkedéseket javasol Aleksandar Vulin szerb szociálisügyi miniszter a belgrádi kormánynak a migránsáradat megfékezése érdekében – jelentette be a politikus szerdán Belgrádban.

A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) beszámolója szerint a tárcavezető azt mondta: a kormánytól azt fogja követelni, hogy tegyen lépéseket a migránsok ellenőrizetlen belépésének csökkentése érdekében, mert az illegális határátlépők között egyre több gazdasági bevándorló van.

"A határon van a katonaság és a rendőrség, de lehet, hogy korlátok vagy másféle akadályok felállítása a migránsok számának csökkenését eredményezné" – fogalmazott Aleksandar Vulin. Mint mondta: Szerbia nem lehet az az ország, ahova csak beáramlanak a migránsok, de nem tudnak onnan kilépni. "A gazdasági bevándorlók sehova sem mehetnek Európában, ezért Szerbiában sem maradhatnak" – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szerb befogadóközpontok hamarosan megtelnek, és ennek egyik oka az, hogy a migránsok jelentősen hosszabb időt töltenek a nyugat-balkáni országban, mint korábban.

Aleksandar Vucic szerb kormányfő korábban többször is azt hangsúlyozta, hogy országa soha nem épít falat vagy kerítést egyik határszakaszán sem.

Szerbiában jelenleg mintegy ötezer migráns tartózkodik.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából