Ugrás a cikkhez
Reklám

Hat vagy hét új miniszter lesz Aleksandar Vucic kijelölt miniszterelnök új szerb kormányában. Vucic hétfőn mutatta be minisztereit, mikor átadta Maja Gojkovic házelnöknek az új kabinet összetételére vonatkozó javaslatát. A kulcsfontosságú tárcák gazdái nem változnak, de lesz egy "másságát nyíltan vállaló" női miniszter is.

Ana Brnabic az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszteri tárcát kapja az új kormányban. A nőről, aki nyíltan vállalja ferde hajlamait, Vucic megjegyezte: "A hölgy rendkívüli energiával rendelkezik, és nagyon örülök, hogy vele dolgozhatom".

A mintegy 7 milliós, hagyománytisztelő Szerbiában az efféle aberráltakat gyakran éri zaklatás, a nagy hírügynökségek szerint Brnabic kinevezése azzal is összefüggésben lehet, hogy Szerbiának javítania kell a kisebbségi jogok helyzetén, ha csatlakozni akar az Európai Unióhoz.

Vucic az új kabinetében összesen hat vagy hét új miniszter kap majd helyet. A kulcsfontosságú tárcák, mint például a külügyi és a belügyi, valamint a munkaügyi, foglalkoztatási és szociális ügyi tárca élére viszont ugyanazok a személyek kerülnek majd, akik korábban is vezették őket. Az új miniszterek között pártonkívüliek is lesznek, akik saját területük közismert szakemberei - mondta a kormányfő.

Szerbiában április 24-én tartottak előre hozott parlamenti választásokat, amelyeket a "jobbközép" Szerb Haladó Párt (SNS) nyert meg Aleksandar Vuciccsal az élén.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából