Ugrás a cikkhez
Reklám

Belehalt sérüléseibe Jo Cox brit parlamenti képviselőnő, akit csütörtökön, angliai választókerületében ért fegyveres támadás - közölte csütörtök este a rendőrség.




A 41 éves Jo Cox, az ellenzéki Munkáspárt alsóházi képviselője, aki a tavalyi parlamenti választásokon nyerte el mandátumát, éppen fogadóórájáról jött ki az észak-angliai Leeds egyik elővárosa, Birstall könyvtárából, amikor a támadás érte.

A kétgyermekes képviselőnőt mentőhelikopterrel szállították egy leedsi kórházba.




A BBC által idézett szemtanúk szerint a támadó egy régi típusúnak tűnő kézifegyverből három lövést adott le Jo Coxra, majd késsel is megsebesítette, végül belerúgott a földön fekvő sebesültbe.

Korábban írtuk: Lövöldözésben sebesült meg egy brit parlamenti képviselő

A 41 éves Jo Cox, az ellenzéki Munkáspárt alsóházi képviselője éppen fogadóórájára készült a Leeds közelében lévő Birstall kisvárosban, amikor az incidens történt. A rendőrség egy férfit őrizetbe vett.

A kétgyermekes képviselőnőt mentőhelikopterrel szállították egy leedsi kórházba.

A BBC által idézett szemtanúk egyike szerint a helyszínen két férfi konfliktusba keveredett, és a képviselő közbe akart avatkozni, amikor a lövések eldördültek.

A rendőrség délutáni közleményében ezt nem erősítette meg, de közölte, hogy a képviselőt válságos állapotban szállították kórházba. Nem sokkal az incidens után egy 52 éves férfit őrizetbe vettek.

52 yr old gora arrested for the #jocox assualt no doubt he is NOT a terrorist prob mentally disturbef #iykyk pic.twitter.com/z6GNtbijeO

— MOCHA☄ (@mochachinnos) 2016. június 16.

David Cameron miniszterelnök mélységes aggodalmának adott hangot a történtek után.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából