Ugrás a cikkhez
Reklám

A Görögországban felgyülemlett bevándorló egy része visszament Törökországba, hogy onnét próbálkozzon szárazföldi útvonalon keresztül eljutni Európába. Az M1 tudósítója elmondta, hogy feltételezhetően fülest kaptak az embercsempészektől: szabad az út, a macedón kerítést megkerülve lehet most nyugat felé továbbállni.

Az M1 tudósítója szerint kaotikus a migrációs válság kezelése a görög kormány részéről. A kiürítéssel a nemzetközi vasútvonal felszabadítása élvezett volna prioritást, amelyet lassan 45 napja tartanak blokád alatt a betolakodók hatalmas gazdasági károkat okozva a teherszállításban.

Üresen távoztak a buszok Idomeniből

30 autóbusz indult útnak, hogy az Idomeni tábort kiürítve, egy másik befogadóállomásra szállítsa át az illegális bevándorlókat Görögországban. Öt jármű érkezett meg összesen, a többit visszafordították, mivel még nem készültek el a befogadó helyek.

Már csak találgatások vannak arra vonatkozóan, hogy mikor kezdődhet meg a kiürítés. Az első, csütörtöki terv 1500 migráns eltávolításáról, míg a második, hétvégi határidő már 4500 bevándorló elszállításáról szólt. Az Idomeni táborból azonban egyelőre egyetlen illegális bevándorlót sem vittek át másik állomásra, és nincs információ újabb határidőről sem.

(Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából