Ugrás a cikkhez
Reklám

Már mintegy kétezer ember rekedt a görög-macedón határ görög oldalán a macedón hatóságok intézkedései miatt - hangzott el az M1 szombat reggeli tudósításában.

A macedón hatóságok november 19. óta csak az afgán, az iraki és a szír menedékkérőket engedik be az országba, a többieket gazdasági bevándorlónak tekintik, és elutasítják továbbhaladásukat.

A tudósítás szerint a határ görög oldalán fekvő Idomeni település közelében rekedt kétezer ember többsége a békés megoldásban bízik, de néhány százan erővel is továbbmennének, ezt mutatta csütörtöki ostromuk is, amikor megpróbáltak átjutni az épülő kerítésnél és összetűztek a macedón rendőrökkel. (Amennyiben a betolakodók "integrációja" is hasonló arányban

A macedón intézkedések miatt kevesebb bevándorló érkezik Szerbiába, és onnan tovább Horvátországba. A két ország határának szerbiai oldalán fekvő Sidből arról tudósított az M1 munkatársa, hogy a korábbi napi tízezer ember helyett az elmúlt napokban csak mintegy kétezren érkeztek. A migránsok a hideg időben nem a szabadban, hanem fűtött buszokon várják, hogy a horvát hatóságok vonattal továbbvigyék őket.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

- Több tucat fős élősködő csürhe támadt a rendfenntartó erőkre a görög-macedón határon

- Macedón-görög határ: a migránsok bevarrták a szájukat, elkészítették a koporsójukat, és kérik, hogy lőjék le őket

- Merkel, segíts! - A görög-macedón határon feltartóztatott "menekültek" Európa elárasztójában bíznak





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából