Ugrás a cikkhez
Reklám

Két orosz szállító repülőgépet és négy vadászgépet azonosítottak a NATO harci repülői a hét végén a Balti-tenger felett, a lett határ közelében, nemzetközi légtérben - számolt be hétfőn a lett hadseregre hivatkozva a Leta lett hírügynökség.

Ezzel 24-re nőtt idén azoknak az eseteknek a száma, amikor a NATO sugárhajtású repülőgépei orosz katonai légi járműveket azonosítanak a balti állam határainál.

A lett hadsereg Twitter-oldalán közölte, hogy két Antonov típusú szállítógép, valamint két Szuhoj SZU-27-es típusú vadászgépet és két Szuhoj SZU-34-es típusú vadászbombázót mértek be és kísértek szombat este a NATO Balti Légi Rendőrség (BAP) egységei.

Az orosz repülőgépek nem használták azonosító rendszerüket (transzponder), annak ellenére, hogy ez megszokott a légi közlekedésben.

Eközben előző nap az Adazi lett katonai támaszponton több mint 1100 katona részvételével és amerikai vezetéssel megkezdődött a "Nyári Pajzs" fedőnevű kilencnapos nemzetközi hadgyakorlat. A rigai védelmi minisztérium adatai szerint amerikai és lett katonákon kívül német, kanadai, litván és luxemburgi alegységek vesznek részt az évente megtartott manővereken.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából