Néhány évvel ezelőtt még megdöbbenést keltett volna az alábbi hír, ma már azonban a szemünk láttára kiépülő cionista diktatúra egyik megnyilvánulásaként vesszük tudomásul: a modern szabadságeszme egyik szülőhazájában, Franciaországban egy bíróság elrendelte öt könyv teljes vagy részleges betiltását.

Az egyik könyv, melyet a bobigny-i bíróság határozata értelmében egy hónapon belül ki kell vonni a forgalomból, a Zsidók, a judaizmus és a cionizmus elleni vélemények antológiája címet viseli. Az indexre helyezett összeállítás szerkesztője Paul-Eric Blanrue. A „független” bírák az alábbi négy, meglepő módon ugyancsak a zsidóságnak az emberiség történetében játszott szerepét boncolgató könyv bizonyos részleteit helyezték még tiltólistára: Edourd Drumont: La France juive (A zsidó Franciaország, 1886), Léon Bloy: Le salut par les juifs (Megváltás a zsidók segítségével, 1892), Henry Ford: Le juif international (A nemzetközi zsidó, 1921), valamint Douglas Reed: La controverse de Sion (A Cion-ellentmondás, 1956-ban született, de a megjelenés éve 1978).

A bíróság indoklása szerint a szóban forgó könyvek „sértők” egy „adott vallási közösség tagjai” számára, ezen kívül „emberiség ellen elkövetett bűnöket tagadnak”, és „faji gyűlöletet szítanak”. A könyvek kiadóját, valamint az egyébként lebilincselően érdekes és lényeglátó művek újbóli megjelentetésében kulcsszerepet játszó Alain Soralt 8 ezer euró megfizetésére ítélték. Az összeget pedig a Rasszizmus és Antiszemitizmus Elleni Nemzetközi Szövetség teszi zsebre.

Perge Ottó - Le Figaro nyomán